avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Locuiesc la etajul 8, iar deasupra sunt 3 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Locuiesc la etajul 8, iar deasupra sunt 3 camere de ...

Buna ziua! Locuiesc la etajul 8, iar deasupra sunt 3 camere de depozitare/uscatorii.
Pe una a pus monopol administratora, pe una o familie, iar in cealalta sunt 3 familii.
In contractul de donatie este mentionat ca mi se cuvine cota parte indiviza 7,77 mp din intreaga suprafata pe care este edificat imobilil-bloc.
Ce pot face sa ocup camera in care incaseaza administratora sa o transform in uscatorie?
Mentionez ca am cerut la 2 camere (cele mai putin ocupate)sa mi se faca loc si au refuzat categoric.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:18, 2 Septembrie 2021
Uscatoriile si alte spatii comune se incadreaza la parti comune si pot apartine unui singur proprietar in conditiile in care exista o hotarare a adunarii generale prin care acestea pot fi inchiriate.

In consecinta, administratora, o familie, 3 familii, nu pot pune monopol sau locui acolo decat prin contract de inchiriere,

in plus, cele 4 familii nu pot locui in uscatorii daca nu a fost schimbata destinatia spatiului din uscatorie in spatiu de locuit.

Exista grup sanitar in uscatorii, in ce conditii locuiesc familiile respective acolo?
Cele 3 familii care au ocupat o camera este folosita ca si uscatorie, O familie foloseste spatiul pentru depozitare, iar administratora foloseste o camera ca si birou. nu are nimeni o hotarare luata in urma adunarii generale.
Nu locuieste nimeni in acele spatii.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2021
FlorinaRamona, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati precizat în ce scop le utilizează fiecare.
Dacă nu exista un spațiu ptr administrator atunci trebuie sa folosească totuși un spațiu ca birou unde ss pastreze actele, etc.
În privința celorlalte 2 camere acestea se folosesc în comun de toți proprietarii, nu numai de unii.
Discutati cu președintele AP nu cu administratorul, pbl spatiilor comune.
Ii spuneți ca dacă nu reglementează utilizarea uscatoriilor de catre toți proprietarii va veți adresa compart rrlatii cu asoc de propr din primărie și ulterior în instanta
Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dv va revine cota indiviza mentionata de 7,77 mp dar care nu este nominalizata si individualizata in partea comuna de condominiu.....
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii nu au dreptul legal sa schimbe aspectul si destinatia partii comune de condominiu fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Partea comuna de condominiu poate fi exclusiv utilizata de catre un proprietar, numai cu acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari prin incheierea de contract de inchiriere sau de folosinta
Partea comuna de condominiu este accesibila tuturor proprietarilor fara exceptii sau derogari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am procedat corect? neculabahnareanu neculabahnareanu Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari dintr-un condominiu (bloc) format din doua scari, cu 8, respectiv 7 etaje a hotarat sa stabileasca sediul social ... (vezi toată discuția)
Uscatoria de la bloc mihaela_alexandra_26 mihaela_alexandra_26 Buna ziua! Am si eu o întrebare referitoare la folosirea uscătoriei. In apartamentul in care locuiesc nu am balcon, nici posibilitatea de a face unul (stau ... (vezi toată discuția)
Putem inchide uscatorul? CYBORG CYBORG Buna seara! Suntem o asociatie de proprietari si vrem sa inchidem uscatorul de la ultimul etaj(etaj 4), deoarece nu se foloseste nicio familie de el, in ... (vezi toată discuția)