avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sa fac contestatie la proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sa fac contestatie la proces verbal

Buna seara,sa fac o contestatie la procesul verbal ptr o depasire pe linia continua? Mi-a suspedat permisu ptr 60 zile si amenda 6 puncte ptr ca mi facut incadrarea gresita la art 101 alineatul 3 litera a ,acolo specificanduse ca se aplica can depasirea sa efectuat pe loc interzis si doar cu pagube. Eu nu am avut tamponare doar o simpla depasire,am depasit o masina ce intra pe o strada pe dreapta si a semnalizat tarziu,am semnat p v ptr ca eram in graba fiind cu un copil de trei ani venind de la spital si trebuia administrat tratament imposibil in masina! Oare sa am castig daca depun contestatie? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 17:25, 12 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 195/2002 Articolul 100 alin. (3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a urmatoarelor fapte:
e) nerespectarea regulilor privind depasirea;

Daca nu ati avut accident permisul trebuia suspendat doar 30 zile.
Faceti contestatie si cereti anularea PV.

Plangerea trebuie depusa in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal la judecatoria pe raza careia a fost savarsita contraventia.
Trebuie anexata la plangere si Taxa de timbru de 20 lei achitata la taxe si impozite
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sotului i s-a suspendat permisul de conducere pe o ... Eta 51 Eta 51 Buna ziua, sotului i s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 60 de zile si 6 puncte de amenda adica 835 lei, pentru neacordare prioritate la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe trecerea de pietoni ecks ecks Buna ziua, pe data de 06.12.2017 am fost implicat intr-un accident rutier pe trecerea de pietoni soldat cu vatamare corporala usoara din culpa( victima a avut ... (vezi toată discuția)
Buna seara am depasit un autovehicul la trecerea de pietoni si ... Conttableta77 Conttableta77 Buna seara am depasit un autovehicul la trecerea de pietoni si am fost sanctionat cu suspendarea permisului pe 60 de zile si 6 puncte amenda ,este ok ? (vezi toată discuția)