avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot cumpăra casa părinților? Dacă da, e nevoie și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot cumpăra casa părinților? Dacă da, e nevoie și de semnătura fratelui meu?

Bună seara , as vrea să cumpăr casa părinților, părinți sunt divorțat. Un din părinți ar ramane in casa cu mn celălalt urmand sa primească jumatate din valoarea ap .Se poate face ? O sa am nevoie si de semnătură fratelui meu ?
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
Admin, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Se poate face, ambii parinti trebuie sa-si primeasca partea, nu doar unul. Mergeti la notar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Da, se poate, va trebui sa dovediti ca ati efectuat plata catre ambii parinti.
Nu aveti nevoie de semnatura fratelui ci doar de prezenta ambilor parinti la notar.
Atentie, casa trebuie sa aiba cadastru si intabulare.
Dar fratele ar mai avea dreptul la acea casa? Din bani rezultați se va cumpara o garsoniera in care va sta unul din părinți celălalt rămânând cu mn , ma gândeam ca fratele sa ramana cu garsoniera dupa decesul părintelui.multumesc anticipat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde daca vânzarea e reală. Nu prea înțeleg de ce sa rămână fratele cu un bun moștenit și dv. fara nimic.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate cum doriti dvs. Pentru ca:
- imobilul e al ambilor parinti. E dobandit de parinti in timpul casatorieie, deci e bun comun in devalmasie. Adica nu este concretizata exact partea fiecaruia. Ca sa fac o analogie, e ca si cum doi soti au un copil. Nu se poata afirma ca mama are capul, mana si un picior, iar tatal, gatul, trunchiul si celalalt picior. E copilul lor si atat. Eh, la fel si in cazul imobilelor dobandite de ambii soti in devalmasie.
Daca nu s-a incheiat un act de partaj in pralabil, prin care parintii sa isi stabileaca exact cota, nu pot vinde separat. Pentru ca...nu se stie ce anume vand. Asa ca, nu pot sa vanda decat impreuna. Si intregul imobil.
- puteti cumpara de la ambii parinti bunul intreg, iar ulterior sa incheiati cu unul dintre ei o conventie prin care ii constituiti un drept de uzufruct viager asupra casei respective.
- daca acea casa a fost vanduta si ati achitat parintilor pretul, la modul concret, facand dovada pretului, fratele dvs nu mai are nici un drept. In schimb, poate ramane cu garsoniera.

Alte discuții în legătură

Contract uzufruct viager pentru un fiu radutech radutech Buna ziua, Parintii mei au un apartamaent in proprietate. Mama mea doreste sa imi lase mie jumatatea ei din apartament din timpul vietii. Mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)
Tatăl dorește sa ne doneze partea care i se cuvine fără a trecere prin etapa partajului după divorț. cum se procedează? andr33amihaela andr33amihaela Buna ziua . Tatăl meu dorește sa ne doneze , mie și fratelui meu , partea care i se cuvine in urma mariajului avut cu mama . Au divorțat anul acesta , dar ... (vezi toată discuția)
Renunțare la mostenire flori2009 flori2009 Bună! Am nevoie de o lămurire legata de situația urmatoare: Mama mea deține, împreună cu fratele ei (vitreg) un imobil, moștenire de la părinți. Mamei ... (vezi toată discuția)