Buna ziua
Am primit un proces verbal de la o amenda fara semnatura mea, fara plic la posta. Eu nu fiind in tara nu am semnat primirea la acest proces verbal. Este posibil asa ceva? Este valabil? Cum s.ar proceda?
Cum este posibil sa imi comunice un proces verbal eu fiind in alta tara de unde sa stiu eu ce imi vine pus in posta avand in acelasi timp alt domiciliu. Asta nu inteleg cum de e posibil, cum dovedesc ei ca eu am fost pusa la cunostinta.
În PV si deci si in CI a dvs nu este trecut domiciliul unde va fost comunicat de fapt PV?
Legea prevede posibilitatea comunicării PV de contravenție prin afisare la domiciliu în prezența unui martor. Acest lucru este consemnat într-un proces verbal de afisare.
Aceasta poate fi dovada ca politia a respectat legislatia privind comnicarea PV.
OG2/2001 reglementeaza atit procedura in cazul nesemnarii PV, cit si modul de comunicare:
1.In cazul refuzului (indiferent de natura contraventiei, fie ea si de incalcare a limitei de viteza legala):
"Art. 19
(1)Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor . In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.
(2)Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3)In lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la incheierea procesului-verbal in acest mod. "
2. Comunicarea copiei PV se face astfel:
"Art. 27
Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata de face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor ."