avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil in afara casat.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil in afara casat.

Buna ziua,
Sunt insarcinata si trebuie sa nasc undeva pe la sf. de an. Problema este ca nu vreau ca micuta mea sa fie trecuta pe numele lui, noi nu suntem casatoriti si nici nu vreau s-o fac. Eu imi permit finaciar s-o cresc fara ajutorul lui. Va rog sa-mi dati un sfat cum pot scapa de "gura" lui... el zice ca ma poate da in judecata, eu pot sustine ca nu e al lui, din cite stiu eu legea nu ma obliga la test de paternitate
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
maryapopescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 09:53, 7 Octombrie 2009
puteti sa nu treceti copilul si pa numele lui. daca va da in judecata nu aveti ce face, este dreptul lui
Tatal poate recunoste copilul la un notar public si apoi in baza acelei declaratii de recunoastere va cere sa fie trecut pe actul de nastere al minorului. Daca stiti ca nu ar fi tatal minorului puteti contesta paternitatea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testul de paternitate f_karoly f_karoly in cazul in care, s-a semnat de catre pretinsul tata un act prin care recunoaste paternitatea unui copil, in scopul de a fi trecut numele lui in certificatul ... (vezi toată discuția)
Test adn mario22 mario22 Cu privire la un test ADN ma poate ajuta cineva? Dintr-o fosta relatie a rezultat un copil,pana aici e minunat!Doar ca pe parcursul relatiei a aparut un al ... (vezi toată discuția)
Nu imi da dreptul sa imi recunosc coilul mama mia mama mia nu am nici un act cu persoana cu care am copilul#-o ,ea a nascut pe 4 -01-2011 , nu ma lasa sa imi recunosc copilul si sa-l pot vedea .Problema este ca nici ... (vezi toată discuția)