Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului.Vezi agenda evenimentului și participă →
Buna ziua ,
Am incercat sa depun la Administratia Finantelor Publice actele necesare restituirii taxei de poluare platita in 2008, necesara inmatricularii unui autoturism . Proprietarul autoturismului la aceea vreme era o societate comerciala. Intre timp societatea a instrainat autoturismul.
Actele nu au fost primite din urmatoarele motive ( in ordinea persoanelor cu care am discutat) :
- nu a prezentat certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a masinii in original ( pentru a fi confruntate cu copiile prezentate )
OUG 52/08.2017 art.1 alin. (4) : " la cererea de restituire se anexeaza, in original sau in copie documentul doveditor al platii taxei speciale ............si COPIILE cartii de identitate a vehicolului si a certificatului de inmatriculare .
- actele nu se primesc pentru ca ,in cazul instrainarii autoturismului , taxa platita NU SE RETURNEAZA.
- nimeni din administratia fiscala nu a putut sa-mi ofere informatii legate de reglementarile legale care justifica cele de mai sus
Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi comunica daca in afara de OUG 52/08.2017 si Ordin 1144/17.08.2017 a mai aparut si o alta reglementare care sa justifeice refuzul de restituire a taxei auto in cazul instrainarii autovehicolului.