avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achiziție intracomunitară auto second hand - ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achiziție intracomunitară auto second hand - plătesc TVA, sau nu?

Doresc sa achizitionez un autoturism cu o vechime de 3 ani si 100.000km rulati, de la un dealer din DE. Factura o sa fie fara TVA.

Achizitia doresc sa o fac pe PFA-ul meu care e inregistrat in scopuri de tva pentru achizitii intracomunitare, dar nu si in scopuri de TVA pe teritoriul Romaniei.

La inmatricularea autovehiculului am inteles ca se cere acel certificat care atesta ca am platit sau ca nu datorez TVA pentru achizitia respectiva.

In cazul meu, avand in vedere ca masina este Second Hand, sunt obligat la plata TVA-ului catre statul roman ?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:13, 13 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, daca furnizorul a aplicat regimul pt bunuri second-hand si aveti factura in care se mentioneaza ca s-a aplicat regimului special pentru intermediarii persoane impozabile, în sensul art. 313 și 326 din Directiva 112.

Cod Fiscal:

ART. 268 - Operațiuni impozabile
(8) Nu sunt considerate operațiuni impozabile în România:

c) achizițiile intracomunitare de bunuri second-hand, opere de artă, obiecte de colecție și de antichități, în sensul prevederilor art. 312 , atunci când vânzătorul este o persoană impozabilă revânzătoare, care acționează în această calitate, iar bunurile au fost taxate în statul membru de unde sunt furnizate, conform regimului special pentru intermediarii persoane impozabile, în sensul art. 313 și 326 din Directiva 112, sau vânzătorul este organizator de vânzări prin licitație publică, care acționează în această calitate, iar bunurile au fost taxate în statul membru furnizor, conform regimului special, în sensul art. 333 din Directiva 112;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare masina second hand mariana ambro mariana ambro BUNA ZIUA, SUNT O SC SI AM CUMPARAT O MASINA DIN GERMANIA SECOND, PE FACTURA DE MASINA SCRIE TVA MARGINAL SI MAI AM DOUA FACTURI CU TAXE, EU SUNT INREGISTRAT ... (vezi toată discuția)
Tva pt servicii de consultanta maryette maryette Am primit o factura din Germania (cabinet p.fizica)pt consultanta ,serviciu prestat la sediul ns din Romania;pe factura scrie ca se aplica taxarea inversa cf ... (vezi toată discuția)
Autofacturare? marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna seara.Va rog sa ma ajutati pt ca am citit peste tot si parca sint mai confuza decit inainte.Problema mea este urmatoarea: -am achizitie intracomunitara ... (vezi toată discuția)