avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... sentinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

sentinte

Buna ziua.Doresc sa va supun atentiei urmatorul aspect : daca am antecendente penale ce se intampla in cadrul sentintei care se va sa da
(pronunta).Se poate primi un spor sau ce?Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 18:53, 16 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca pentru condamnarea anterioara a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare se poate dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere si pentru aceasta fapta.
Instanta o sa tina cont insa de antecedenta inculpatului la individualizarea pedepsei, este posibil sa primeasca si pedeapsa complementara sa nu conduca pe un anumit termen.
Multumesc pentru timpul acordat raspunsului,Va doresc, in continuare, o seara buna!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca a intervenit reabilitarea(institutie ce inlatura interdictiile si decaderile ce rezulta din condamnare ), ori s-a implinit termenul de reabilitare, se poate dispune suspendarea sub supraveghere, ca modalitate de individualizare judiciara, conform art. 91 din CODUL PENAL.

Se poate dispune, ca pedeapsa complementare, interdictie de a conduce pe drumurile publice, pe o perioada determinata.

Permisul de conducere este anulat.

Redobandirea poate fi facuta in termen de 1 an, termen ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

In etapa de urmarire penala, poate fi perfectat un acord de recunoastere a vinovatiei, cu care instanta este sesizata.

Daca nu este perfectat un asemenea acord, uzati de procedura simplificata a recunoasterii invinuirii, conform ar,t. 396, alineatul 10, din Codul de procedura penala, pedeapsa revazuta de lege fiind redusa cu 1/ 3.( art 336 din Codul penal prevede o pedeapsa de la 1 la 5 ani, cu amenda penala, prevazuta alternativ ).

Ultima modificare: Luni, 16 Octombrie 2017
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întrebare consecințe accident auto fără victime - autor fără permis și sub influența alcoolului Bianca.kieke Bianca.kieke Bună seara ! Am și eu o întrebare! Un prieten de al meu a condus fără permis , sub influenta alcoolului și a făcut accident, fără victime! Se poate ... (vezi toată discuția)
Antecedente penale leona777 leona777 Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)
Rog un raspuns pentru art 208cp STEEL123 STEEL123 buna ziua va rog frumos daca i mi puteti da si mie un raspuns la aceasta intrebare:in data de 20-03-2010 aflandu ma sub influenta bauturilor alcoolice am luat ... (vezi toată discuția)