avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Continuare activitate la stat dupa pensionare la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Continuare activitate la stat dupa pensionare la limita de varsta cu reducere

Un pensionar la limita de varsta cu reducere, de la stat, poate continua activitatea la acelasi angajator,(institutie publica bugetara), prin incheierea unui nou CIM imediat dupa incetarea vechiului CIM ?
Dupa cat timp de la primirea Deciziei de pensionare la limita de varsta cu reducere, trebuie comunicata angajatorului, de catre salariat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:54, 30 Ianuarie 2018
marilena_salaj@yahoo.com a scris:

Un pensionar la limita de varsta cu reducere, de la stat, poate continua activitatea la acelasi angajator,(institutie publica bugetara), prin incheierea unui nou CIM imediat dupa incetarea vechiului CIM ?
Dupa cat timp de la primirea Deciziei de pensionare la limita de varsta cu reducere, trebuie comunicata angajatorului, de catre salariat?
Multumesc.

Legea nu prevede un anumit termen de comunicare, insa este posibil ca angajatorul sa afle ca sunteti pensionar.
"În ziua de 23 noiembrie 2017, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art.146 lit.d) din Constituţia României, al art.11 alin.(1) lit.d) și al art.29 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.56 alin.(1) lit.c) teza a doua, prima ipoteză din Legea nr.53/2003 - Codul muncii, cu următorul cuprins: „(1)Contractul individual de muncă existent încetează de drept: c)[…] la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate de gradul III[…]” .

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.56 alin.(1) lit.c) teza a doua, prima ipoteză din Legea nr.53/2003 - Codul muncii, și a constatat că aceste dispoziții sunt neconstituționale, contravenind prevederilor art.41 din Constituție, referitoare la dreptul la muncă, întrucât nu lasă la aprecierea părților raportului de muncă continuarea acestuia, ci instituie o cauză de încetare de drept a contractului individual de muncă, independent de voința părților."
[ link extern ]
concret??????care dispozitii sunt neconstitutionale ? cei ce va pun intrebari nu sint juristi sau avocati -deci daca se poate ca raspunsurile sa fie mai la obiect .Va multumim
Aceste prevederi sunt neconstitutionale :

Contractul individual de muncă existent încetează de drept: c)[…] la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate de gradul III.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încheierea cim RKMorar RKMorar Bună ziua! Vă rog să-mi spuneti dacă la primirea deciziei de pensionare de invaliditate gr 3 sunt obligată sa prezint angajatorului decizia pentru ... (vezi toată discuția)
Decizie ccr din 05.06.2018 nety2014 nety2014 Prevederile Deciziei CCR din 05.06.2018 privin dreptul femeilor de a iesi la pensie la varsta de 65 ani , dupa depunerea unei solicitari scrise adresata ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca in timpul concediului medical A.Attila87 A.Attila87 Buna seara, Tatal meu se afla intr-o situatie delicata, el fiind internat in spital si se afla in concediu medical de 2 saptamani. Decizia de pensionare ... (vezi toată discuția)