avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am permisul suspendat 90 zile pentru alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am permisul suspendat 90 zile pentru alcool

Întrebare: e obligatoriu sa dau testare ca sa mi-l dea dupa ce expira perioada de suspendare ?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: catalinciprian , utilizator 16:00, 18 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Examenul de testare se da pana expira periaoda de suspendare a carnetului (NU dupa expirare) si poate fi data ori de cate ori este posibil pana la trecerea testului.
Daca nu treceti totusi nu treceti testul sau daca nu va prezentati la testare, perioada de suspendare se prelungeste cu inca 30 zile.

OUG 195/002 Articolul 106 alin. (1) Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier si tramvai trebuie sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie, dupa cum urmeaza:
a) cand permisul de conducere i-a fost retinut pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
(2) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se prelungeste cu 30 de zile, daca titularul permisului de conducere nu promoveaza testul de cunoastere a regulilor de circulatie, in situatiile prevazute la alin. (1) lit. a) si b) , sau nu se prezinta la serviciul politiei rutiere pentru sustinerea verificarii cunoasterii regulilor de circulatie.
Ultima modificare: Marți, 17 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Salut cum ai procedat pentru redobandire aia de suspendare ai fost sa o dai sau nu

a scris:

Întrebare: e obligatoriu sa dau testare ca sa mi-l dea dupa ce expira perioada de suspendare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permisul suspendat 60 zile Ioanaclara Ioanaclara Am fost implicată intr-un accident ușor doar cu avarii ale mașinii pt neacordare de prioritate.am fost la poliție am dat declarație mi sa suspendat ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 30 zile viorelmusa viorelmusa Am permisul suspendat pentru 30 de zile pentru depasire pe linie continua. Trebuie sa sustin testul de cunoastere a regulilor de circulatie? Multumesc! (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere pt 30 zile TeoTea TeoTea Buna ziua! Mi s-a suspendat permisul pt 30 zile pt neacordare de prioritate la trecerea de pietoni, va rog sa imi spuneti daca trebuie sa dau si testul pt ... (vezi toată discuția)