avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Reinmatriculare autovehicul in Romania
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Reinmatriculare autovehicul in Romania

Buna ziua,

In anul 2009 am achizitionat de la o reprezentanta Fiat din Romania un Fiat Bravo pe care l am folosit in Romania timp de aproximativ 2 ani.
Ulterior, m am mutat in Elvetia si am exportat masina ca si efect personal. Aici in Elvetia, un an de zile masina a circulat cu numerele de Romania, apoi am fost obligata sa o inmatriculez in Elvetia, radiind o astfel din Romania.
Inmatricularea in Elvetia s a facut pe numele sotului, el fiind cel care s a prezentat la biroul de inmatriculari in Elvetia pentru inmatriculare (sot cetatean roman).
Acum doresc sa o readuc in Romania tot ca efect personal si sa o reinmatriculez din nou in Romania.
Platesc taxe la exportul masinii in Romania? Mi se vor percepe TVA, taxe vamale sau alte accize? Ce taxe platesc la reinmatricularea in Romania?
Va multumesc frumos!
GN

Alte discuții în legătură

Inmatriculare temporara in strainatate - masina cumparata in leasing ContSters192061 ContSters192061 Buna ziua, Momentan imi fac studiile de doctorat in Lausanne, Elvetia, si doresc sa folosesc aici o masina inmatriculata in Romania. Masina este cumparata ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto non ue pt persoana cu dizabilitati. dignitas dignitas Buna ziua! Intentionez sa achizitionez un autoturism care se afla deja in Romania, pe numele unui cetatean roman. Masina a fost cumparata din Elvetia in urma ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii auto,apare la fisc? Luciann739 Luciann739 Buna seara Am si eu o intrebare... daca se ia o masina adusa de afara (Elvetia) madina fiind radiata adusa pe platforma la care s a plătit vama pe numele ... (vezi toată discuția)