avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... legalitate solicitare licenta pentru muzica ambientala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

legalitate solicitare licenta pentru muzica ambientala

Buna ziua,
Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de televiziune,a venit un domn de la Centrul roman pentru administrarea drepturilor de artistilor interpreti(culmea era ca se difuza muzica straina) si ne-a spus ca trebuie sa detinem licenta pentru a putea asculta muzica in incinta salonului.Mi se pare un abuz al celor de la respectivul Centru,deoarece detinem un contract de televiziune prin cablu,iar la televizor poti urmari orice post doresti.Imi puteti da baza legala prin care saloanele de infrumusetare sunt obligate sa detina licenta drepturi de autor pentru a putea asculta muzica ?
Cel mai recent răspuns: Horatiu Coldea , Consultant de business 08:51, 25 Aprilie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
upfr.ro :

Licenţa de utilizare a muzicii în scop ambiental este emisă de UPFR se acordă persoanelor juridice şi persoanelor fizice autorizate pentru fiecare activitate şi punct de lucru în care folosesc muzica în public. Licenţa nu este transferabilă. Puteţi opta pentru o perioadă de valabilitate a licenţei de până la 1 an, cu posibilitate de prelungire.

Licenţa UPFR de utilizare a muzicii în scop ambiental este specifică utilizatorilor care decid să folosească muzica pentru crearea unui ambient plăcut şi aduc, astfel, un plus de valoare afacerii lor. Licenţa vă oferă dreptul să difuzaţi muzică în spaţii unde are acces publicul şi care sunt menţionate în licenţă.

În calitate de utilizator aveţi obligaţia legală de a solicita licenţă pentru utilizarea muzicii din partea UPFR, care are calitatea de organism de gestiune colectivă pentru drepturilor conexe ale producătorilor de muzică.

Tabel cu tipurile de activități:
[ link extern ]

Vă încadrați la B: Unitati comerciale sau prestatoare de servicii, showroom-uri, duty-free-uri, magazine, galerii
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
Cătălin Vasiloiu, Consilier juridic
Orice piesa muzicala pe care d-voastra o auziti pe acel post de televiziune este purtatoare de drepturi de autor (compozitor, textier, etc.) si drepturi conexe (artisti interpreti, executanti, instrumentisti si producatori de fonograme).
Abonamentul pe care il achitati catre televizunea prin cablu va acorda dreptul de a avea acces la mai multe posturi de televiziune insa, in momentul in care la aceste canale tv au acces si alte persoane din afara cercului normal al familiei d-voastra, faceti comunicare publica ambientala si trebuie sa platiti anumite taxe pentru drepturi de autor si drepturi conexe.
Puteti sa difuzati doar muzica pe care detineti deja drepturi fara sa mai achitati taxe catre organismele de gestiune colectiva UCMR-ADA, UPFR si CREDIDAM. Pentru amanunte ma puteti contacta.
Bună ziua,
Dacă am televizoare într-un salon de înfrumusețare și le utilizez doar pe canalele care nu difuzează muzică, trebuie să mai plătesc taxe către UPFR sau UCMR-ADA?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2018
gelupopescu, utilizator
Buna ziua!Detin o societate comercială,mai exact un bar,intr-o zona rurală,cu o suprafața de 48 de m2.Doresc sa știu dacă sunt obligată la plata taxei la UCMR,ADA și ce o mai fi..si cum se calculează aceasta taxa!?Am cunoștințe,tot persoane juridice care fie plătesc la UCMR fie la upfr(sper ca zic bine).Spre ex un restaurant cu o suprafața de peste 150 m2 plătește 400 de lei anual intr-o zona urbană(la UPFR),iar eu plătesc 900 lei pt nici 50 m2 intr-o zona rurală.Astept cu interes un răspuns din partea dumneavoastră!

Alte discuții în legătură

Legalitate solicitare licență muzică ambientală ovi47 ovi47 Buna ziua, Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de ... (vezi toată discuția)
Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)
Autorizarea comunicarii publice a operelor muzicale si audiovizuale sisimona sisimona In multitudinea de taxe pe care trebuie sa le plateasca un hotel cu restaurant exista si aceste taxe pentru obtinearea unor licente ce ne permit difuzarea de ... (vezi toată discuția)