avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... legalitate solicitare licenta pentru muzica ambientala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

legalitate solicitare licenta pentru muzica ambientala

Buna ziua,
Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de televiziune,a venit un domn de la Centrul roman pentru administrarea drepturilor de artistilor interpreti(culmea era ca se difuza muzica straina) si ne-a spus ca trebuie sa detinem licenta pentru a putea asculta muzica in incinta salonului.Mi se pare un abuz al celor de la respectivul Centru,deoarece detinem un contract de televiziune prin cablu,iar la televizor poti urmari orice post doresti.Imi puteti da baza legala prin care saloanele de infrumusetare sunt obligate sa detina licenta drepturi de autor pentru a putea asculta muzica ?
Cel mai recent răspuns: Horatiu Coldea , Consultant de business 08:51, 25 Aprilie 2023
Buna ziua!Detin un magazin de 300m2 si ascultam radio ,taxa ce o platim deja trebuie sa platim si catre Uniunea Compozitorilor?
Bună!Dacă într-un salon de înfrumusețare este plătit UPFR mai este novie și CREDIDAM sa plătesc ptr un telefon și o boxa
Dacă nu aveți autorizarea titularilor de drepturi, da.
Pe lână cele două, cel mai important este să obțineți autorizarea autorilor muzicii, direct de la aceștia prin utilizarea unui repertoriu retras din gestiunea colectivă extinsă a UCMR-ADA sau, dacă utilizați muzică din repertoriul organismului de gestiune colectivă, atunci prin licență neexclusivă obținută de la UCMR-ADA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate solicitare licență muzică ambientală ovi47 ovi47 Buna ziua, Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de ... (vezi toată discuția)
Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)
Autorizarea comunicarii publice a operelor muzicale si audiovizuale sisimona sisimona In multitudinea de taxe pe care trebuie sa le plateasca un hotel cu restaurant exista si aceste taxe pentru obtinearea unor licente ce ne permit difuzarea de ... (vezi toată discuția)