avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Legalitate solicitare licență muzică ambientală
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Legalitate solicitare licență muzică ambientală

Buna ziua,
Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de televiziune,a venit un domn de la Centrul roman pentru administrarea drepturilor de artistilor interpreti(culmea era ca se difuza muzica straina) si ne-a spus ca trebuie sa detinem licenta pentru a putea asculta muzica in incinta salonului.Mi se pare un abuz al celor de la respectivul Centru,deoarece detinem un contract de televiziune prin cablu,iar la televizor poti urmari orice post doresti.Imi puteti da baza legala prin care saloanele de infrumusetare sunt obligate sa detina licenta drepturi de autor pentru a putea asculta muzica ?
Cel mai recent răspuns: Horatiu Coldea , Consultant de business 17:41, 29 Mai 2018
Chiar daca aveti contractul pentru televiziune prin cablu, pentru difuzarea de muzica ambientala in incinta unitatii comerciale trebuie sa achitati o taxa lunara. Utilizatorii de opere muzicale în scop ambiental au obligatia ca, înaintea oricărei utilizări de opere muzicale, sa obtina din partea UPFR si UCMR - ADA "autorizatia licenta neexclusiva pentru utilizarea operelor muzicale si sa plateasca remuneratii". Prin Decizia ORDA nr. 266/2011 a fost legiferată o metodologie privind remuneratiile (taxa ambientala) cuvenite titularilor de drepturi patrimoniale de autor de opere muzicale pentru comunicarea publică a operelor muzicale în scop ambiental.
Pe langa cele 3 organisme de gestiune colectiva (UCMR-ADA, UPFR si CREDIDAM), legea 8/1996 modificata in martie 2018 a introdus, prin transpunerea Directivei 2014/26/UE, a unor enitati independente de management.
Acestea sunt entitati private care reprezinta autorii, cantaretii si producatorii si la acestea platiti o singura taxa, mai mica cu cel putin 50% fata de celelalte 3 adunate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate solicitare licenta pentru muzica ambientala ovi47 ovi47 Buna ziua, Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de ... (vezi toată discuția)
Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)
Autorizarea comunicarii publice a operelor muzicale si audiovizuale sisimona sisimona In multitudinea de taxe pe care trebuie sa le plateasca un hotel cu restaurant exista si aceste taxe pentru obtinearea unor licente ce ne permit difuzarea de ... (vezi toată discuția)