avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1755 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii scutire impozit pe salar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

scutire impozit pe salar

BUna ziua,

va rog ajutati-ma sa rezolv o speta: angajatul a obtinut o scutire de impozit pe salar, ca urmare a unui handicap. CASS_ul se va plati la salarul brut, adica 1100 ron sau la minimul pe economie de 600 ron?
Va multmesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MianaDeleanu , utilizator 14:15, 18 Februarie 2010
Aduc in discutie o situatie des intalnit ain Invatamant.
Un prfesor are o norma intreaga dar impartita intre 2 scoli: norma intreaga este de 18 ore, el avand 8 la o scoala si 10 la alta. Salariul i se calculeaza separat, desi exista posibilitatea de calcul cumulat la scoala cu mai multe ore. Datorita impartirii salariului in 2 , nu poate beneficia de deducerea completa 350 lei (un copil in intretinere), in ambele locuri venitul impozabil fiind mai mic de 350 - deci omul daca aplica scutirea intr-un singur loc, va primi mai putin decat in cazul calculului cumulat.
Ce se poate face?
deducerea personala se acorda acolo unde are functia de baza
Am si eu o intrebare legata de fisa fiscala pentru un angajat cu handicap. Ce se trece la Cap. V coloana 2.Deduceri personale in cazul in care salariatul este scutit de plata impozitului pe venit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul 617/2007 MarcelaS MarcelaS Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca ordinul 617/2007 este in vigoare. La art. 5 din acest ordin [quot](6) Persoanele care realizeaza venituri din ... (vezi toată discuția)
Deducere personala Resurse Umane Srl Resurse Umane Srl Buna ziua, exista o varsta limita pentru copii in cazul in care parintii vor sa-l declare la deducere personala ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Impozitul pe venit staicumariuss1 staicumariuss1 Care este impozitul total la salariul de 350 ron pentru angajat si pentru angajator? (vezi toată discuția)