avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandonare copil din afara căsătoriei. Cum poate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandonare copil din afara căsătoriei. Cum poate tatăl biologic să obțină autoritatea părintească?

fiul meu a facut un copil cu una care mai are 2 fete (cu care a plecat de la primul sot pur si simplu)copilul are aproape 3 luni si ni-la lasat si a plecat la maica-sa acolo unde are si fetele. a zis ca nu o intereseaza copilul caci ea are deja 2 fete.ei nu sunt casatoriti cu acte. copilul este pe numele tatalui unde are si domiciliul. ce posibilitati ar fi sa ramana copilul la noi unde avem conditii si stare materiala buna? mentionez ca fiul nostru il dorim din tot sufletul. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 19:31, 19 Octombrie 2017
Buna seara
Fiul dumneavoastra va trebui sa se adreseze instantei si sa solicite sa se constate ca el este tatal minorului.
Dupa aceia va trebui sa solicite stabilirea domiciliului la tata.
pai cand au facut certificatul de nastere au declarat domiciliul copilului la tata
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Kiritescu, e deja recunoscut de tata. Plus ca au declarat domiciliul copilului la tata ( desi asta nu are prea mare importanta in context.

Tatal sa se adreseze judecatoriei si sa ceara sa exercite autoritatea parinteasca impreuna cu mama sau singur si sa stabileasca ca locuinta copilului sa fie la el , iar mama sa plateasca pensie.
Introduceti actiune de decadere a mamei din drepturile parintesti pentru abandon de minor, de stabilire a domiciliului minorului la tata, de incredintare exclusiva. Nu ati dat toate datele , mergeti la un avocat si vedeti care este solutia optima pentru situatia dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț cu minori, decăderea din drepturile părintești Goti Goti In cazul unui divort in instanta ...in ce circumstante poate decide judecatorul ca ii incredinteaza copii tatalui? Din ce motiv poate decadea mama din ... (vezi toată discuția)
Procura copii ionut_john ionut_john buna seara , am sa va spun povestea mea pe scurt . am cunoscut o fata mai demult, dupa un timp neam mutat inpreuna ea avand 2 copii adica 2 fete dupa un timp ... (vezi toată discuția)
Minori- stabilire in strainatate nicolettanicole nicolettanicole buna seara...as dorii sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sunt divortata de un an si fiul meu in varsta de 2 ani a ramas in cresterea mea, la divort ... (vezi toată discuția)