avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... oprire valoare echipament de lucru
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

oprire valoare echipament de lucru

Buna ziua,poate angajatorul sa opreasca valoarea echipamentului de lucru(salopeta,bocanci,etc) la incetarea contractului daca acest echipament nu a iesit din perioada de utilizare ex.salopeta 6luni,bocanci 7luni,pufoaica 24 luni?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:52, 19 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul distribuie gratuit EIP pentru ca lucratorii sa-l utilizeze la locul de munca/ postul de lucru/ meseria prestata. Daca la incetarea CIM al lucratorului, sortimentele de EIP nu au fost amortizate este dreptul angajatorului sa reprimeasca EIP distribuit, ca sortimente, dar nu si ca valoare neamortizata.
In contractele colective de munca incheiate la nivel de firma, se mentioneaza anumite prevederi legate de demisia lucratorului sau de incetarea disciplinara a CIM pe perioada nedeterminata, caz in care pot exista anumite mentiuni legate de contravaloarea neamortizata a EIP, de recuperat de la fostul salariat, cu precizarea procedurii de calcul a valorii neamortizate (in functie de uzura constatata - cum, de cine; de pretul de referinta al sortimentului uzat, etc.).
Repartizarea acestui EIP altui lucrator este cu totul alta discutie, angajatorul neputandu-l repartiza altui angajat ca si nou, cu toate calitatile de protectie intacte. Fiecare angajator in parte are socotelile sale referitor la un EIP reprimit, partial uzat, dar nu-l poate repartiza altui lucrator.
Chiar din denumire, echipament individual de protectie, reiese in clar ca este distribuit individual/ doar unui singur individ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contravaloare echipament de lucru BX BX Contravaloare echipament de lucru O firma solicita angajatilor care isi inceteaza contractul de munca prin demisie sa plateasca echipamentul de protectie ... (vezi toată discuția)
Obligatia de plata echipamentului de lucru cristi s. cristi s. Avem urmatoarea situatie: angajatorul obliga fiecare angajat la angajare sa primeasca echipamente de lucru. Ei spun ca amortizarea acestoraa este intre 1-3 ani ... (vezi toată discuția)
Echipament de lucru Laitin Laitin Bună ziua, aș dori să aflu dacă (în cazul încetării contractului de munca) este legal să nu mi se plătească zilele de concediu neefectuate până nu ... (vezi toată discuția)