avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Abuz al consilierilor locali si al primarului?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Abuz al consilierilor locali si al primarului?

Buna ziua
As vrea si eu sa va prezint in continuare problema mea in speranta gasirii unei solutii:
In Ianuarie 2008 am achizitionat un teren intr-o comuna langa Alba Iulia,teren aflat in extravilan dar propus pentru noul intravilan conform noului PUG aflat in aprobare.In Februarie 2009 am solicitat de la Primarie un certificat de urbanism care mi s-a eliberat si in care mi se cerea un PUD.In momentul prezentarii PUD-ului(iunie 2009) in sedinta de consiliu local acesta a fost respins.Motivul: nu a intrunit numarul necesar de voturi.In urma discutiei cu primarul am aflat ca defapt unul dintre consilieri s-a opus pentru ca vizavi de parcela de teren in cauza un cioban are saivanul de iarna acolo iar el este, se pare, foarte influent in zona.Am depus inca odata PUD-ul si acum astept raspuns in urmatoare asedinta de consilui local la care o sa particip si eu.
Daca si de aceasta dat va fi respinsa cererea mea ce e de facut?

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: rosuovidiu1 , utilizator 08:47, 8 Octombrie 2009
Daca se pote vorbi despre un abuz, acesta nu poate fi decat al consilierilor locali. In masura in care vi se solicita un PUD, ar trebui sa vi se dea si niste cerinte legale referitoare la ceva. Daca PUD-ul cadreaza cu PUZ-ul si regulamentul de urbanism local, nu ar trebui sa fie respins. In masura in care nu se aproba, in procesul verbal ar trebui sa se invoce motive de legalitate si nu de "oportunitate". In masura in care vi se respinge, va puteti adresa instantei de contencios, dupa indeplinirea procedurii prealabile. Din punctul meu de vedere un PUD poate fi respins doar raportat la motive de legalitate, adica pentru ca nu a respectat Regulamentul urbanistic, PUZ-ul etc.
Va multumesc pentru raspuns.
O sa revin cu detalii.
Luni o sa fie sedinta de consilui local la care a sa particip si eu sa vedem exact motivele.
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lntocmire puz s0r1n s0r1n pentru intocmirea unui PUZ este obligatori o suprafata de minim 10000 metrii. Este obligatoriu ca cei 10000 metrii sa fie lipiti sau pot sa fie si anumite ... (vezi toată discuția)
Planul de urbanism b.stefan78 b.stefan78 Vreau sa achizitionez un teren,banii o sa vina de la banca( credit bancar),banca printre alte documente imi solicita si plan de urbanism.Acum am citit pe net ... (vezi toată discuția)
Spatii verzi - legea mediului impotriva dreptului de proprietate emilian_anghel emilian_anghel salutare ... dupa cum se stie guvernul a dat o ordonanta ce interzice constructiile pe spatiile verzi. conform multor pareri s a dorit cu orice pret ... (vezi toată discuția)