avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara! Sotul meu a murit. In urma casatoriei nu avem copii. Socrul, soacra si cumnatul meu vor sa imi lase mie toata averea. Cum putem proceda? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:43, 19 Octombrie 2017
Buna seara. Cei nominalizati de dvs sa mearga la notar si sa renunte la mostenire, apoi dvs veti culege toata mostenirea, presupunand ca nu mai exista si alti mostenitori. Verificati, impreuna cu notarul, acest aspect inainte ca cei enumerati sa renunte la mostenire, pentru ca daca mai exista si alti succesibili cu vocatie la mostenire, atunci trebuie schimbata strategia.
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
trandafir2, moderator
Buna seara,
Mergeti impreuna cu cei care vor sa renunte la mostenire la notar si, la momentul dezbaterii succesiunii, ei renunta la drept.
Daca mai sunt si alti mostenitori aceia vor culege cota ce le revine din INTREG.
Cei care renunta se considera ca nu au existat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum si unde gasesc pe cine-i trecuta mostenirea mary_z mary_z Buna ziua, As dori va rog sa ma ajutati sa gasesc cateva raspunsuri, dar va dau in detaliu problemele. Socrul meu a murit in urma cu 6 ani.Soacra mea ... (vezi toată discuția)
Ce ma sfatuiti? mamma mamma in iulie se intoarce cumnata mea din italia si vor sa dezbata mostenirea pt socrul meu care e decedat din 1993.eu si copilul meu ca mostenitori ai sotului ... (vezi toată discuția)
Mostenirea nepotului de bunic, tatal fiind decedat andapaun72 andapaun72 am rugamintea sa ma ajutati sa aflu cum se imparte averea bunicului sotului meu in situatia in care bunicul a avut 6 copii, unul dintre ei fiind socrul meu, ... (vezi toată discuția)