avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... precontract prima casa nerespectat de catre dezvoltator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

precontract prima casa nerespectat de catre dezvoltator

Buna ziua,

in data de 20.03.2017 am semnat un precontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unei locuinte prin programul prima casa, am achitat un avans de 5% (1500euro)
in data de 19.05.2017 s-a semnat o prelungire (inca 4 luni) deoarece imobilul nu fost gata

de la data de 19.09.2017 promitentul vanzator ma tot amana cu semnarea documentelor de prelungire din diverse motive (nu a fost in tara, a avut buletinul expirat, etc)
de curand acesta mi-a mentionat ca nu mai doreste sa vanda imobilul prin programul prima casa cum era stipulat in precontract
i-am solicitat acestuia sa imi returneze avansul si sa anulam precontractul
de-asemenea inca nu se grabeste sa imi returneze avansul

astazi 20.10.2017 ora 14:00 i-am facut chemare prin executor judecatoresc la notar pentru perfectarea contractului
scopul meu este acela de a imi recupera avansul, nu mai doresc prelungirea ctr.

va rog sa ma sfatuiti cum mai exact si care este temeiul legal de a expune problema !

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 01:08, 21 Octombrie 2017
Problema o puteti rezolva fie amiabil, fie in instanta, iar temeiul este neexecutarea contractului si nerespectarea termenului de livrare, insa important este de vazut ce anume scrie concret in antecontract, daca exista clauza penala, daca sunt stipulate penalizari, daca puteti cere daune interese si asa mai departe, insa oricum ar fi, chestiunea nu este simpla pentru ca daca nu va descurcati singur, atunci aveti nevoie de avocat, iar avocatul costa, la fel si taxele de timbru si alte cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate anula un precontract de vanzare -cumparare ca fiind din vina ambelor parti busuioct busuioct Am incheiat un precontract de vanzare cumparare , in calitate de vanzator , ptr un apartament de 3 camere cu client ce cumpara prin \"prima ... (vezi toată discuția)
Precontract mihaela.tasulea mihaela.tasulea Cum functioneaza promisiunea de vanzare din precontract? Daca eu ca cumparator nu vreau sa renunt la cumpararea imobilului, vanzatorul trebuie sa ma dea in ... (vezi toată discuția)
Antecontract recuperare avans SimionDaniela! SimionDaniela! Buna ziua! Am semnat un antecontract pt cumpararea unui apartament care a avut termen de expirare 5.12.2022. Proprietarii au fost de acord sa prelungeasca ... (vezi toată discuția)