avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi-a fost suspendat permisul de conducere, vreau să ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi-a fost suspendat permisul de conducere, vreau să fac contestaţie

Bună,

Acum două zile am comis-o. Respectiv nu am acordat prioritate pietonilor, aflaţi pe trecerea de pietoni marcată. Îmi asum vina, dar procesul verbal a fost completat incorect, unul din nume nefiind scris bine.

Nu mă deranjează să plătesc amenda, nu vreau să îmi contest fapta, dar am musai nevoie de permis, ca de aer pentru încă 30 de zile de acum înainte. După care pot să îl predau. Am fost sfătuită să fac contestaţie pentru ca astfel să mai pot şofa fără probleme în baza dovezii prelungite,până la soluţionarea cazului în instanţă. Ce mă sfătuiţi să fac?

Sigur, pot menţiona faptul că circumstanţele în care a avut loc fapta sunt speciale. Locul unde este poziţionată acea trecere de pietoni prezintă un risc mare de accident dacă nu eşti atent în 4 direcţii simultan şi la 5 posibile evenimente de evitat. Este necesară semaforizarea acelui loc pentru siguranţa pietonilor, dar şi a conducătorilor auto.


Mulţumesc mult.
Ultima modificare: Duminică, 22 Octombrie 2017
Bashquet, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 12:44, 23 Octombrie 2017
Puteti sa treceti orce motiv,mai ales daca o sa renuntati la judecarea cererii,oricum chiar daca nu intelegeati sa renuntati sansele de castig erau mici,obtineati doar amanarea aplicarii sanctiunii pe durata judecarii procesului.
Deci există posibilitatea să renunţ la plângere ulterior. Şi... pe bune, am nevoie de un avocat să îmi redacteze plângerea? Nu se acceptă scrisă cu cuvintele mele?
Nu aveti nevoie de avocat mai ales ca aveti renunta ulterior la plangere. Model puteti gasi si pe net.


Domnule Presedinte
Subsemnatul ,, domiciliat în ..., născut la ....în ., posesor al CI seria..., permis de conducere
seria...nr.... eliberat de ..... formulez PLANGERE CONTRAVENTIONALA impotriva procesul-verbal seria .nr. .din data de .., întocmit de agent ... din cadrul brigazii de politie rutiera ... Va rog sa dispuneti constatarea nulitatii procesului-verbal seria ..nr. .si dispunerea anularii efectelor produse de respectivul procesul-verbal (amenda de ...., suspendarea permisului pe o perioada de 30 de zile) MOTIVARE
În fapt.
In data de ..., in jurul orei ..., in timp ce conduceam auto nr. .... am fost oprit de un echipaj al brigazii de politie rutiera in zona ... .
[descrii fapta, bolduiesti cand scrii SENS OPUS, cand scrii ca pietonul NU SE ANGAJASE IN TRAVERSAREA STRAZII PE SENSUL TAU DE MERS]

In drept.

In primul rand
, imi bazez prezenta plangere contraventionala impotriva pv seria ...nr... pe faptul ca dispozitiile legale au fost gresit aplicate in speta. Agentul constatator a considerat ca fapta intra sub incidenta art 100 din O.U.G. 195/2002 actualizata
(ce a zis el, la neacordare prioritate)
. Consider ca fapta intra sub incidenta art. 100 alineatul 3, litera b, unde se mentioneaza
expres urmatoarea fapta care constituie contraventie: “b) neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului”.
Per a contrario, reiese faptul ca
neacordarea prioritatii
de trecere pietonilor
aflati pe sensul opus

nu constituie contraventie
, astfel aplicarea dispozitiei legale la situatia de fapt prezenta in cauza fiind nelegala.
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie geomateo geomateo politia rutiera mi-a intocmit un proces verbal de contraventie pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni, lasand la o parte faptul ca nu au ... (vezi toată discuția)
Retinere pemis de conducere - neacordare prioritate trecere de pietoni niculaucarmen niculaucarmen a fost retinut permisul de conducere si a fost intocmit un proces verbal pentru urmatoarea situatie: soferul unui autoturism se afla pe banda 2 de circulatie ... (vezi toată discuția)
Contestarea masurii suspendarii permisului auto antimobacau antimobacau Astazi mi-a fost retinut permisul,la o trecere de pietoni.Politistul nu are nici un martor si a acceptat ca eu sa scriu pe procesul verbal faptul ca pietonul ... (vezi toată discuția)