avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot incheia 3 CIM pe durata determinata cu aceeasi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot incheia 3 CIM pe durata determinata cu aceeasi persoana primul de 36 luni si urmatoarele doua cate 12 luni?

Prin titlul acestui subiect desi cred ca am spus totul, vreau sa ma fac mai bine inteles de dvs., si sa va prezint urmatorul scenariu:
Conform prev. art. 82-87 din codul muncii, vreau sa angajez initial un salariat cu CIM pe durata determinata de 12 luni. Inainte de expirarea acestui termen il pot prelungii (acelasi contract) de mai multe ori pana la 36 de luni, iar la finalul acestei perioade il incetez de drept CIM in temeiul art. 56(1) lit. "i".
Deoarece acest contract nu-l voi mai putea prelungii legal, voi negocia de comun acord cu acelasi salariat, si cf. art. 82(5), incheierea unui alt CIM pe durata determinata, initial de 6 luni, pe care si pe acesta il voi prelungii pana la maxim 12 luni, iar la expirarea acestei perioade voi inceta de drept si acest CIM cf art 56(1) lit "i".
In continuare voi avea nevoie de aceeasi persoana, si cf aceluiasi art. 82(5), negociez cu acesta incheierea unui nou CIM pe durata determinata de maxim 12 luni, care la termen va inceta de drept cf art. 56(1) lit "i".
Intrebari:
1.. Este legal daca voi proceda asa cum am precizat mai sus?
2. Daca este legal, programul REVISAL imi va permite (eu stiam ca nu...) sa inregistrez, cu aceeasi persoana, cele 3 CIM pe durata determinata succesive (36 luni + 12 luni + 12 luni)?
3. Daca, dupa incetarea si a ultimului CIM pe durata determinata, mai am nevoie de aceeasi peroana, cf prevederilor din codul muncii voi fi nevoit sa inchei cu acesta fie un CIM pe durata nedeterminata, fie sa inchei din nou un CIM pe durata determinata dar dupa termenul de 3 luni, pt a nu fi considerat succesiv. Este legala o astfel de abordare?
Multumesc! Astept cu mare interes opiniile dvs..
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2017
SimonescuC, utilizator
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 12:42, 24 Octombrie 2017
Puteti incheia 3 c.i.m. pe durata determinata cu aceeasi persoana, primul cu o durata de 36 luni si urmatoarele doua cu o durata de maxim 12 luni fiecare.

Programul REVISAL permite inregistrarea mai multor c.i.m. pentru aceeasi persoana.

Cu toate ca legea nu prevede astfel de situatii, dupa incetarea ultimului c.i.m. pe durata determinata, pentru a continua activitatea cu aceeasi persoana, conform prevederilor din Codul muncii, consider ca , c.i.m. trebuie sa fie incheiat pe durata nedeterminata.
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc mult.
Aveam informatia mai veche ca n-ar permite REVISAl un astfeld e scenariu, dar intradevar mi-a confirmat un prieten ca programul REVISAL suporta un astfel de scenariu.
Nu vad tot raspunsul dvs. referitor la intrebarea 3, decat partial.
Ce prevedere legala mi-ar interzice, dupa acel termen de 3 luni, sa inchei cu aceeasi persoana tot CIM pe durata determinata, deoarece nu mai poate fi considerat succesiv!
Cu toate ca legea nu prevede astfel de situatii, dupa incetarea ultimului c.i.m. pe durata determinata, pentru a continua activitatea cu aceeasi persoana, conform prevederilor din Codul muncii, consider ca , c.i.m. trebuie sa fie incheiat pe durata nedeterminata.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata - perioada nedeterminata baandreea baandreea Buna ziua. Care sunt din punct de vedere legal solutiile dupa ce o persoana incadrata pe perioada determinata a implinit cele 36 de luni conform Codului ... (vezi toată discuția)
Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata mai mare de 36 luni petronel11 petronel11 Buna ziua, As vrea sa stiu daca as putea incheia un CIM consecutiv (perioada determinata) unui salariat, dupa ce ii incetez CIM pe perioada determinata (prin ... (vezi toată discuția)