avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM pe perioada determinata mai mare de 36 luni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM pe perioada determinata mai mare de 36 luni

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca as putea incheia un CIM consecutiv (perioada determinata) unui salariat, dupa ce ii incetez CIM pe perioada determinata (prin acte aditionale a fost prelungit si a ajuns la 36 de luni), revisalul imi permite daca ii fac alt CIM sa prelungesc? Cat am voie sa-l prelungesc? Exista sanctiuni? Este legal? Am omis sa spun ca noi implementam un proiect pe o perioada de 6 ani. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: petronel11 , utilizator 09:21, 29 Mai 2014
Nu se poate incheia un c.i.m. pe durata determinata mai mare de 36 de luni, potrivit codului Muncii.
La expirarea acestei durate, angajatorul are posibilitatea de a incheia un c.i.m. pe durata nedeterminata, de a inceta raportul de munca sau de a incheia un nou c.i.m. pe durata determinata de cel mult 12 luni.
Asta inseamna ca dupa cele 36 de luni ( a fost un singur CIM pe perioada determinata) pot sa-l incetez si sa-i fac altul de maxim 12 luni tot pe determinatata, fara sa incalc legea?
Da, se poate face asa ceva fara a se incalca prevederile legale.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim duratat determinata soucadan soucadan Un angajat al societatii care a incetat activitatea indeplinind conditiile de pensionare (grupa de munca), angajat cu un CIM pe perioada determinata, in total ... (vezi toată discuția)
Pot incheia 3 cim pe durata determinata cu aceeasi persoana primul de 36 luni si urmatoarele doua cate 12 luni? SimonescuC SimonescuC Prin titlul acestui subiect desi cred ca am spus totul, vreau sa ma fac mai bine inteles de dvs., si sa va prezint urmatorul scenariu: Conform prev. art. ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata tigruta2 tigruta2 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum trebuie sa precedez correct in urmatorul caz. Am in cadrul institutului de derulat un proiect de cercetare pe ... (vezi toată discuția)