avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Poate un executor judecătoresc să ia bani din contul firmei pentru o datorie pe care o are un angajat? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 14:28, 24 Octombrie 2017
executorul nu are acces direct la conturile firmei.Se procedeaza asa: executorul trimite o adresa de poprire angajatorului prin care ii comunica ca angajatul x si Y au de achitat suma de ....... reprezentand........ .Angajatorul e obligat sa retina din veniturile angajatilor sai sumele respective (nu mai mult de 1/3 din venitul lunar) si sa le vireze in contul executorului.
Dar exista o lege care să îl oblige pe angajator să facă poprire pe venitul unui angajat, ținând cont de faptul că aceea datorie este veche și că angajatul nu lucra in acea firma in perioada in care a făcut împrumutul?
nu conteaza unde a lucrat angajatul.Daca credeti ca a intervenit prescriptia faceti contestatie la executare in terme n de 15 zile de cand ati aflat de poprire.
Angajatorul este tert poprit. Daca nu se conformeaza solicitarilor executorului - acesta din urma ii va popri conturile. NU are importanta cand a fost facut creditul si daca angajatul figura sau nu angajat la firma respectiva in momentul incheierii creditului. Daca debitorul considera ca executarea s-a facut ilegal, sau ca a intervenit prescriptia dreptului, poate formula contestatie la executare in termen de 15 zile de la data la care a venit adresa de poprire sau de la data la care a luat la cunostinta de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire suspecta - a doua executare silita pentru acelasi credit malexm malexm Prin 2003 am facut un imprumut la o banca, in 2006 am fost executat silit si am achitat intreaga suma la executor, in data de 4.11.2016 am primit un mesaj de ... (vezi toată discuția)
Comunicare instiintare debitor MihailoviciSelen MihailoviciSelen Buna seara. Am nevoie de ajutorul d-voastra in clarificarea unei situatii . Am incercat sa caut in alte topicuri raspunsuri, dar adevarul e ca fiecare ... (vezi toată discuția)
Poprire cont pensie gr 3 Cod1958 Cod1958 Pensia mea de invaliditate gr 3 este de 520 roni , intrebarea este , daca ANAF ul poate pune poprire pe acest venit din cont si care i procedura in situatia ... (vezi toată discuția)