avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daună totală Euroins, culpă comună. Ce putem face?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daună totală Euroins, culpă comună. Ce putem face?

Buna ziua! Avem urmatoarea situatie. In urma cu o luna, masina noastra a fost lovita lateral fata in timpul noptii si avariata grav.
Faptasul a plecat de la locul incidentului, nu a lasat niciun nr. de telefon, asa am gasit-o a doua zi pe seara, cand am ajuns la ea.
Sunat la politie, transmis sa venim a doua zi cu plangerea. Cand am mers cu plangerea, am aflat ca aparuse si faptasul.
Luat legatura cu el, incheiat amiabila.

A avut loc constatarea asiguratorului, moment in care ni s-a zis ca exista posibilitatea mare sa fie declarata culpa comuna. Asa s-a si intamplat
De ce? Masina a fost parcata langa un semn de stationarea interzisa.
Sa cada cerul pe noi :) Semnul era acolo, dar e vorba de o strada unde exista masini parcate pe o parte si pe alta din cauza lipsei locurilor de parcare - acolo parcheaza tot cartierul in mod curent.
Nu e o scuza pentru nerespectarea semnului, stim.

Masina a fost evaluata de asigurator - valoare 2400 euro. Devizul de reparatii de la service - 2600 euro. Vorbim deci de daune mari. Asteptam acum raspunsul de la asigurator, dar cel mai probabil se va declara dauna totala, caz in care ne alegem cu 1200 euro, 50% din valoarea masinii + „epava”.

Suntem intr-o situatie extrem de frustranta - masina era parcata paralel cu bordura, nu pe trecere, nu bloca nimic si nu incurca circulatia nicicum, vina este a soferului care ne-a lovit.
Cu toate astea, asiguratorul a exploatat semnul si iata cum peste noapte ramanem si fara masina si fara bani de reparatii/inlocuire.

Ce optiuni legale avem? Putem da soferul raspunzator in judecata si sa ii solicitam daune materiale? Suntem dispusi sa suportam consecintele legale legate de parcarea in loc interzis, doar sa ni se faca dreptate pentru dauna pe care el a provocat-o, nu sa primim 50% din suma.

Orice sfat e binevenit. Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 22:11, 28 Octombrie 2017
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Daca este stabilita culpa comuna intre cei 2 asiguratori RCA, ar trebui sa intrebati asiguratorul unde aveti incheiata polita RCA daca este de acord cu aceasta situatie (asta in cazul in care nu este acelasi asigurator).

In accidentele pentru care sa incheiat constatarea amiabila, gradul de vinovatie este stabilit de cei asiguratori.

Alta solutie: asigurarea CASCO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avariere autoturism de catre utilaj de deszapezire dezee dezee Buna ziua, Mi-a fost avariat autoturismul de catre o masina ce efectua lucrari de deszapezire in Voluntari. Am incheiat intelegere amiabila cu firma ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca sorinpocol sorinpocol Avand autoturismul parcat, am fost lovit lovit de o alta masina(taxi). Am fost la asigurator si acesta a spus ca masina fiind parcata in zona indicatorului ... (vezi toată discuția)
Accident usor drum privat dan_pal dan_pal Buna ziua Am o intrebare legata de un accident facut pe un drum privat. Am iesit din parcare si din cauza unei masini parcate aveam vizibilitate redusa, asa ... (vezi toată discuția)