avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost amendat de politia locala!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost amendat de politia locala!

am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 codul rutier ori tocmai in pv de contraventie scie ca am fost sanctionat pe codul rrutier conf oug195 mai stiu ca in hg 1391 reg de punere in aplicare numai politistii rutieri sunt abilitati sa aplice sanctiuni nu si pol locala a procedat corect instanta ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:23, 26 Octombrie 2017
Buna ziua,
Formulati apel
In procesul verbal este trecut articolul din OUG 195/2002 sau cel din Legea 155/2010?

ART. 7-Legea 155/2010-Legea politiei locale
În domeniul circulaţiei pe drumurile publice, poliţia locală are următoarele atribuţii:
h) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis, având dreptul de a disp
Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2017
cyan, moderator
in pv de contraventie scie conf oug 195
Este adevarat ca, in conformitate cu disp. art. 7 lit. h din Legea Politiei Locale nr. 155/2010, in domeniul circulatiei pe drumurile publice, politia locala are atributii privind constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor pentru incalcarea normelor legale privind oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis, avand dreptul de a dispune masuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar, insa aceste atributii pot fi exercitate doar in limitele legii si ale competentei polistilor locali, fiind vorba despre contraventii instituite prin hotarari de consiliu local, ci, nicidecum, prin disp. OUG nr. 195/2002, act normativ ce a stabilit, cu strictete, competenta constatarii contraventiilor si aplicarii sanctiunilor in materie de legislatie rutiera, in favoarea politistilor rutieri din cadrul Politiei Romane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puteti sa mi spuneti ? metulica metulica va rog sa mi spuneti daca politia locala poate aplica sanctiuni contraventionale pentru oprire interzisa in baza legii 155/2010 cu motivarea ca sanctiunea a ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala dumitruh dumitruh Buna ziua! Am primit o amenda pentru stationare neregulamentara pe un drum secundar, unde se parcheaza de la \"facerea lumii\" de la Politia Locala ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu metulica metulica as vrea sa stiu daca politia locala poate aplica sanctiuni pentru oprire interzisa iar ca motivare pe pv de contraventie scriu ,,conf OUG 195/2002 PRECIZEZ ca ... (vezi toată discuția)