avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recalculare indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recalculare indemnizatie pentru cresterea copilului

Se poate recalcula indemnizati pentru cresterea copilului in cazul unei sentinte civile definitive care modifica retroactiv incadrarea intr-o treapta salariala superioara? Perioada in cara se modifica incadrarea se suprapune peste cele 12 luni de venituri care stau la baza legala a calcului indemnizatiei initiale.
Institutia angajatoare refuza eliberarea unei adeverinte (cf Anexei nr. 2 la normele de aplicare) cu veniturile recalculate, pe motiv ca acestea nu sunt realizate; in plus angajatorul a emis o decizie prin care a hotarat ca diferenta plus de bani cuvenita sa fie platita esalonat in 5 ani.
Dupa acesti 5 ani, atunci cand acesti bani se vor incasa, nu exista riscul sa intervina prescriptia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 23 August 2019
Legea nu prevede recalcularea indemnizatiei pentru CCC, de aceea pentru un raspuns cat mai exact adresati-va in scris AJPIS-ului/ANPIS-ului.
Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
AJPIS a raspuns afirmtiv, dar solicita adevedinta de la angajator cu veniturile pe 12 luni, iar acesta refuza sa o elibereze pe motiv ca veniturile recalculate nu sunt incasate( exista o decizie a angajatorului ca plata sa se faca esalonat pe o perioada de 5 ani).
Suntem intr o situatie oarecum asemanatoare. Angajatorul a facut plata diferentelor si a virat contributiile respective insa APIS Ilfov refuza sa recalculeze in baza alin 7 al art 22 din normele metodologice de aplicare a OUG 111/2010. Sunt curios cum si daca ati rezolvat si ce APIS a fost de acord sa recalculeze. Nu stim ce sa facem momentan. Multumesc.
Puteti sesiza ANPIS si/sau Ministerul Muncii sau actiona in judecata AJPIS-ul.
Nu am rezolvat nimic intrucat angajatorul nu a eliberat adeverinta pe motiv ca sumele in discutie nu au fost incasate efectiv. Deci, numai o actiune in instanta cred ca este solutia...dar dureaza ...ani si costa bani pe care nu esti sigur ca ii vei recupera!!!

Alte discuții în legătură

Recalculare indemnizatie crestere copil dupa 1 an andra_2 andra_2 Buna ziua! Sunt in concediu de crestere copil (copilul are 1 an). Luna trecuta am fost sunata de la locul de munca sa ma duc dupa o adeverinta de venit, cu ... (vezi toată discuția)
Venituri in perioada concediului de crestere copil Ioan-T Ioan-T Buna ziua! Sotia mea a beneficiat de indemnizatie crestere copil in perioada martie 2010- martie 2012. Aflu acum ca s-ar putea sa fie obligata sa ramburseze ... (vezi toată discuția)
Pot cere recalcularea indemnizatiei crestere copil? Larisa-Lory Larisa-Lory Buna ziua, as dori sa stiu daca am dreptul sa cer recalcularea indemnizatiei de crestere copil in situatia in care ma aflu. Am fost in litigiu cu fostul ... (vezi toată discuția)