avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Anchetă socială în Irlanda, primăria nu are ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Anchetă socială în Irlanda, primăria nu are fonduri să plătească juristul. Ce se întâmplă în acest caz cu procesul de divorț cu încredințarea minorului?

Cine trebuie să plătească juristul care trebuie sa facă ancheta sociala la domiciliul părintelui din Irlanda? Daca nu plătește nimeni ce se întâmplă cu procesul de divorț cu încredințarea minorului ?Mama a deschis divorțul și vrea încredințarea deplină a minorului,ea locuind în Irlanda.S-a cerut ancheta sociala la domiciliu ei și cei de acolo nici nu fac așa ceva,nici nu au auzit de așa ceva.Acum s-a contactat un jurist de către judecătoria noastră ,care cere 600 euro .Daca se refuza sa se plătească acest jurist ce se poate întâmpla?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Octombrie 2017
Admin, administrator
Doamnă, fiţi mai explicită. Dvs. locuiţi cu copilul în Irlanda? Dacă cei de acolo nu fac anchete psihosociale, apelaţi la Ambasada Romaniei din Irlanda şi un consilier de acolo poate întocmi un act care să ateste că aveţi serviciu, condiţii bune de locuit.Puteţi cere o recomandare de la şcoala sau grădiniţa frecventată de copil, o traduceţi legalizat;puteţi cere o recomandare şi de la biserica pe care o frecventaţi. Acestea pot înlocui ancheta psihosocială cerută de legea din România.La fel, poate există vreo organizaţie a românilor din Irlanda, înregistrată oficial acolo, şi ei pot să confirme că sunteţi membră a acelei organizaţii şi că faceţi cinste comunităţii.
Copilul este in Romania in momentul de față.Judecatoria a desemnat un jurist din Irlanda ,d-na avocata m-a pus să îl contactez că sa vina sa îmi facă această anchetă socială.Juristul mi-a cerut 600 euro pentru a face acest lucru.Este o suma destul de mare ,care nu sunt dispusă sa o plătesc.Am depus la dosar adeverință de la locul de munca și fluturașii de salariu in care se vede clar că muncesc și cât castig,că acest copil este întreținut numai de mine, tatăl neavând nici o contribuție . D-na judecătoarea a cerut aceasta expertiza iar eu nu sunt dispusă să plătesc acesta suma acestui jurist .Ce se poate întâmpla în acest caz?
angyky, utilizator
E o sabie cu 2 tăişuri.Dacă nu sunteţi în stare să plătiţi 600 euro unui jurist acum, se pune întrebarea: cum veţi putea întreţine copilul acolo? Este interesant totuşi că desemnează un jurist pentru ancheta psihosocială, în loc de o autoritate din domeniul protecţiei copilului. Probabil acel jurist va apela la autorităţi.
dacă nu plătiţi, se poate suspenda procesul şi va fi precum a fost până acum.
Îmi pot permite să îl plătesc dar mă gândeam daca e normal ca eu sa achit asta. Mulțumesc de răspuns.O sa plătesc să termin cu tot bâlciu asta
angyky, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multe nu sunt normale la noi. Bunăoară, instanţa dispune expertiza psihologică a minorului, dar la cabinetul privat al unui "expert" şi acela poate cere şi 2500-3000 lei, pe care părinţii trebuie să-i plătească.Este anormal, dar ESTE şi nu avem mijloace cu care să luptăm împtriva aberaţiilor. Referitor la mijloacele de plată a juristului desemnat, eu v-am relatat cum se judecă în instanţă, nu este părerea mea personală.

Alte discuții în legătură

Procedura de divort Constantin Dascal Constantin Dascal Locuim in Ireland de aproape 10 ani,avem un copil minor de 15 ani. Cum trebuie sa procedam daca suntem de comun acord cu divortul? Care sunt etapele care ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord Anabella31 Anabella31 Buna ziua. As dori sa stiu care este cea mai simpla modalitate pentru un divort de comun acord cu 3 copii minori? M-am gandit la varianta de a merge la notar ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minori in uk ghenadi ghenadi Buna ziua, sunt in proces de stabilire a domiciliului 2 minori in UK. Minorii sunt in Romania. Am solicitat ancheta sociala de la Consiliul de care apartin si ... (vezi toată discuția)