avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... executare silita / exceptie netimbrata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

executare silita / exceptie netimbrata

buna ziua
- in cazul in care ti-au respins o contestatie la executare fiindca s-a ridicat exceptia netimbrarii anticipate , adica inainte de prima infatisare, ai dreptul la recurs ?
- daca ai dreptul la recurs, poti plati acea taxa de timbru si sa ceri desfiintarea titlului executoriu ? (in cazul meu prescriptia ex)
- taxa de timbru pt o contestatie la exec silita se poate plati pana la prima infatisare sau doar anticipat cand depui actiunea. ma intereseaza un raspuns din practica juridica (adica cum se accepta in procese deobicei) legea in cauza o cunosc si este ambigua.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Octombrie 2017
karmagolden, utilizator
Cel mai recent răspuns: karmagolden , utilizator 00:14, 23 Noiembrie 2017
Dacă s-a admis excepția netimbrarii , este tardiv sa plățit ulterior, nu faceți decât sa pierdeți banii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Octombrie 2017
avvalentina, utilizator
Vi s-a cerut prin regulrizarea cererii de chemare in judecata sa platiti?
In mod normal conform art 200 parca CPC instanta trebuia sa verifice cererea de chemare in judecata si sa dispuna completarea lipsurilor printre care si taxa de timbru...
trebuia cred ca obligatoriu sa se pronunte asupra taxei de timbru si asupra dreptului de a solicita ajutor public judiciar sau recalculare taxa.....
Nu sunt sigur dar poate domnii avocati de specialitate pot sa va lamureasca...

Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
DenisRif, utilizator
Este vorba despre condiţiile stabilite de art. 33 alin. (2) din O.U.G. nr. 80/2013, potrivit cărora, dacă cererea de chemare în judecată este netimbrată sau insuficient timbrată, reclamantului i se pune în vedere, în condiţiile art. 200 alin. (2) teza I NCPC, obligaţia de a timbra cererea în cuantumul stabilit de instanţă şi de a transmite instanţei dovada achitării taxei judiciare de timbru, în termen de cel mult 10 zile de la primirea comunicării instanţei. Prin aceeaşi comunicare instanţa îi pune în vedere reclamantului posibilitatea de a formula, în condiţiile legii, cerere de acordare a facilităţilor la plata taxei judiciare de timbru, în termen de 5 zile de la primirea comunicării. Dispoziţiile art. 200 alin. (2) teza I NCPC rămân aplicabile în ceea ce priveşte complinirea celorlalte lipsuri ale cererii de chemare în judecată. Instanţa însă nu va proceda la comunicarea cererii de chemare în judecată în condiţiile art. 201 alin. (1) NCPC, decât după soluţionarea cererii de acordare a facilităţilor la plata taxei judiciare de timbru.

Prin urmare, instanţa judecătorească este obligată să stabilească cuantumul taxei judiciare de timbru şi să-i pună în vedere părţii obligaţia , achitării acesteia, înainte de a pronunţa soluţia de anulare a cererii ca netimbrată.
După primirea titlului executoriu eu am depus contestație.
Acasa mi-a venit o adresă in care trebuia sa raspund la 3 cereri(exceptii) puse de partea adversă.
Eu si cand am depus contestatia si cand am trimis raspunsul la adresa am cerut sa imi spuna cat si unde (ce cont) platesc taxa de timbru. Dar nu mi-au spus nimic. Mi-au fixat termen pe 17 noiembrie 2017 si mi-au pus in vedere sa platesc 50 de kei fotocopierea dosarului facut de executor.
Pentru mine pare putin ciudat ca se judecă deja prin intampinari , nu pe fond prin înfățișare.
Si cel mai ciudat este ca instanta nu vrea sub nicio formă sa imi spuna cat si unde sa platesc taxa de timbru.

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru achitata. cerere anulata ca netimbrata. cerere de reexaminare sau apel? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Am formulat o cerere avand ca obiect contestatie la executare impotriva unei executari silite al carei titlu executoriu avea termenul de ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru omatcons omatcons Bună ziua Am depus la judecătorie contestaşie la executare , suspendarea executării şi lămurirea titlului executor. 1). Instanţa a disjuns capătul de ... (vezi toată discuția)
Explicatie solutie pronuntata in apel SheiculDeRomania SheiculDeRomania Urmarea unei actiuni ce NU a fost timbrata in FOND, de catre RECLAMANTA, am formulat cale de atac APEL, aratand instante aspectele de fapt si de drept. ... (vezi toată discuția)