avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata orelor suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata orelor suplimentare

Am lucrat zilnic in jur de 18 ore, inclusiv sambata si duminica. In CIM sunt trecute 8ore zilnnic, nu mai mult de 40ore/saptamana. Cum se calculeaza si cum se platesc orele lucrate peste program?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:16, 29 Octombrie 2009
(2) Sporul de munca supliemntara se stabileste prin negociere in cadrul CCM sau CIM, si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

Observati ca sporul este de minim 75%, adica la salariul pe ora se adauga sporul, asa cum ati inteles si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza legal pt serviciul 24 cu 48 ore pity_razvan pity_razvan as dori sa gasesc baza legal pt a putea beneficia de zile de recuperare sau spor de tura in cazul in care eu lucrez 24 cu 48 de ore mai mult de o luna de zile ... (vezi toată discuția)
Referitor ore suplimentare ioana.1960 ioana.1960 Va rog sa ma ajutati !!! In Codul Muncii scrie ca se pot lucra 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare, si ca aceste ore suplimentare se pot ... (vezi toată discuția)
Pontaj legal simona.elisa simona.elisa buna ziua, as avea si eu va rog frumos nevoie de ajutor. Lucrez ca inspector resurse umane , la o firma de productie. Programul este de 8 ore de luni pana ... (vezi toată discuția)