avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt însărcinată, mi-a fost rău și am anunțat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt însărcinată, mi-a fost rău și am anunțat angajatorul că nu pot merge la serviciu. Pot fi concediată?

Buna ziua, sunt angajata de 1 an . In urma cu o luna am aflat ca sunt insarcinata . Ieri findca mia fost rau nu am putut merge la munca mi-am anuntat angajatorul dimineata ca nu pot ajunge iar acesta ma sunat si mi-a zis ca imi inchide contractul de munca ,el stiind ca eu sunt insarcinata. Intrebarea mea este "Pot fi concediata?"
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:22, 30 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Codul Muncii prevede la art.60 :
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
....
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
.....
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Daca nu ati instiintat in scris angajatorul ca sunteti insarcinata , atunci acesta va poate concedia.

2. OUG 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă:
Art. 21

(1)Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a)salariatei prevăzute la art. 2 lit. c)–e), din motive care au legătură directă cu starea sa;
.....
(3)Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

art.2 lit.c - salariata gravidă este femeia care anunţă în scris angajatorul asupra stării sale fiziologice de graviditate şi anexează un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care să îi ateste această stare;

3. Legea nr.202/2002
Art.10

.......
(6) Concedierea nu poate fi dispusa pe durata in care:
a) salariata este gravida sau se afla in concediu de maternitate;
.....
(7) Este exceptata de la aplicarea prevederilor alin. (6) concedierea pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Prin urmare, exista trei acte normative care prevad ca o salariata gravida nu poate fi concediata, decat motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de munca Cristinaedy Cristinaedy Firma la care lucrez mi-a desfăcut contractul de munca eu sunt însărcinată și mă aflu în concediu de risc maternal am toate actele de la medicina muncii ... (vezi toată discuția)
Concedierea salariatei insarcinate Oanalaura1 Oanalaura1 Buna seara, as dori sa stiu daca angajatorul meu, care a luat la cunostinta starea mea de graviditate ma poate concedia pe motiv de neperformanta sau ... (vezi toată discuția)
Concediere gravida în concediu medical Carmenlavinia Carmenlavinia Bună ziua, sunt insarcinata în 19 săptămâni și sunt în concediu medical. Sefa mea vrea sa desființeze punctul de lucru pe motiv ca eu nu pot veni la ... (vezi toată discuția)