avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA deducere tva pt.combustibil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

deducere tva pt.combustibil

Activitatea principala a unei societati este "Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea" Caen 7112.
Poate sa-si deduca tva-ul pt. combustibilul consumat si este aceasta o cheltuiala deductibila sau nu, conform noilor prevederi?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters74711 , utilizator 11:24, 10 Octombrie 2009
Limitari speciale ale dreptului de deducere
Art. 1451. - (1) In cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, nu se deduce taxa pe valoarea adaugata aferenta achizitiilor acestor vehicule si nici taxa aferenta achizitiilor de combustibil destinat utilizarii pentru vehiculele care au aceleasi caracteristici, aflate in proprietatea sau in folosinta persoanei impozabile, cu exceptia vehiculelor care se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii:
a) vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca;
b) vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi;
c) vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plata, inclusiv pentru inchirierea catre alte persoane, instruirea de catre scolile de soferi, transmiterea folosintei in cadrul unui contract de leasing financiar sau operational;
d) vehiculele utilizate in scop comercial, respectiv in vederea revanzarii.
(2) Prin achizitie de vehicule, in sensul alin. (1), se intelege cumpararea unui vehicul din Romania, importul sau achizitia intracomunitara a vehiculului.
(3) Prevederile alin. (1) si (2) nu se aplica pentru avansurile care au fost achitate inainte de data de 1 mai 2009 pentru valoarea totala sau partiala a vehiculelor rutiere motorizate, daca livrarea acestora intervine dupa data de 1 mai 2009 inclusiv.
(4) Prevederile prezentului articol se aplica pana la data de 31 decembrie 2010 inclusiv.
(5) In cazul vehiculelor exceptate potrivit alin. (1) se vor aplica regulile generale de deducere stabilite la art. 145 si art. 146-1471."
Sa inteleg ca nu se deduce pt. acest domeniu de activitate? Nu prea inteleg, din ceea ce scrie in cele trimise de dvs . Va rog daca se poate un raspuns mai clar.
Multumesc.
Da, aveti dreptate: nu se deduce TVA la combustibili si, de asemenea, nu este nici cheltuiala deductibila la calculul impozitului pe profit.
Va multumesc, pt. clarificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva achiz.leasing fin. masina marfa (dubita ) ametist ametist Am dreptul de deducere a TVA daca se achizitioneaza o dubita de tranport marfa (doua locuri in fata si in spate platforma acoperita) tip Mercedes, dar sub 3500 ... (vezi toată discuția)
Tva avans leasing ewe ewe Buna ziua, in cazul in care o societate inregistrata in scopuri de TVA achizitioneaza in leasing in luna oct.2009 un autoturism , poate deduce TVA la avansul ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli dupa 1mai Primainvest Consulting Ltd. Primainvest Consulting Ltd. Buna ziua, As avea cateva nelamuriri legate de deductibilitatea unor cheltuieli dupa 1Mai si va rog sa imi oferiti punctul dvs. de vedere in masura in care ... (vezi toată discuția)