avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... FONDUL DE RULMENT
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

FONDUL DE RULMENT

La 27 iulie 2017 am vandut un apartament, cu termen de eliberare 27 septembrie 2017, stabilit prin contractul de vanzare cumparare. Cand m-am dus in octombrie sa platesc ultima intretinere, pe luna septembrie, administratorul nu a vrut sa-mi inapoieze fondul de rulment. Motivatia lui: sa platesc reparatia bordurii de la scara, efectuata la sfarsitul lui septembrie, inceputul lui octombrie. Factura lucrarii de reparatie a fost eliberata in octombrie. Mentionez ca pe 27 septembrie cand am eliberat apartamentul nu incepuse lucrarea; adusesera doar materialele. .Avand in vedere ca contractul de vanzare cumparare a fost incheiat pe 27 iulie 2017, nu e legal ca fondul de rulment si fondul de reparatii pe care le aveam la data respectiva (27 iulie 2017) sa mi se inapoieze? Care sunt legile si articolele care trebuie respectate in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Lielena , utilizator 11:13, 2 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fondul de reparatii nu se restituie ci doar fondul de rulment. Cum din fondul de rulment nu se fac reparatii atunci reparatiile se fac din fondul de reparatii sau se introduc in lista de plata.
Discutati cu presedintele asociatiei sa va fie returnat fondul de rulment, faceti o cerere scrisa.
1-Conform dispozitii in vigoare fondul de reparatii nu se restituie
2-Fondul de rulment se poate restitui titularului fondului,dupa achitarea integrala a obligatiilor aferente perioadei cat a locuit in imobil
Nu se iau in calcul perioade pe zile/luna calendaristica
Sa fiu mai explicita: e vorba de fondul de rulment, nu de reparatii. La momentul vanzarii am platit intretinerea si reparatiile la zi. Dupa plata lor, asociatia mi-a eliberat documentul necesar la notar pentru efectuarea vanzarii, prin care se atesta ca nu am datorii la intretinere. Administratorul ma santajeaza ca nu-mi da fondul de rulment decat dupa ce platesc o reparatie care s-a efectuat dupa ce am vandut (chiar dupa ce am parasit apartamentul respectiv). Sunt sigura ca sunt "dispozitii in vigoare", dar care sunt acelea?! Eu ii fac cerere scrisa sa-mi elibereze fondul de rulment, dar trebuie sa vin si cu argumente legale, pentru a-l combate. De aceste argumente legale am nevoie. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire fond reparatii ContSters327768 ContSters327768 buna ziua..as vrea ce solutii am de rezolvare in urmatoarea problema.. am cumparat un apartament iar in momentul inchiderii contractului de vanzare ccumparare ... (vezi toată discuția)
Despre restituirea fondului de rulment si de reparatii la schimbarea proprietarului gabranoiu gabranoiu Sunt presedinte de asociatie si ma confrunt cu urmatoarea problema: un fost proprietar din bloc care a locuit pana la sfarsitul lunii septembrie 2011 solicita ... (vezi toată discuția)
Restituirea fondului de rulment handsu handsu In cazul in care un apartament este vandut prin licitatie publica pentru restante la asociatia de proprietari , suma incasata acopera debitul in totalitate ... (vezi toată discuția)