avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Contestare reziliere contract furnizare
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Contestare reziliere contract furnizare

Buna ziua,
Autoritatea contractanta a reziliat contractul de furnizare pentru nerespectarea termenului de livrare (30 zile + 15 zile acceptate in plus dar cu penalitati conform clauze contract) in baza art din contract "prezentul contract inceteaza de plin drept, fara a mai fi necesara interventia unei instante judecatoresti, in cazul in care una din parti in termen de 5 zile de la data primirii notificarii prin care i s-a adus la cunostinta ca nu si-a executat oricare din obligatiile ce-i revin".
Intrebare Pot invoca la o eventuala solicitare de mediere un alt pct. din cap. Rezilierea contractului, respectiv "rezilierea prezentului contract nu va avea niciun efect asupra obligatiilor deja scadente intre partile contractante", pentru a accepta livrarea produselor la o data ulterioara rezilierii contractului?
Cel mai recent răspuns: flori13 , utilizator 09:19, 21 Noiembrie 2017
Cand zice...,,efect asupra obligatiilor deja scadente,, , se refera la marfa deja adusa si facturata.
Dupa parerea mea nu puteti invoca acel punct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract paul_2008 paul_2008 In contract am urmatoarea clauza \"oricare dintre partiare dreptul de a rezilia contractul cu conditia notificarii cu cel putin 15 zile inainte in cazul ... (vezi toată discuția)
Termeni contractuali djbobo djbobo am incheiat un contract cu o societate si la punctul 5 al contractului citez: \" Prezentul contract inceteaza de plin drept fara interventia instantei ... (vezi toată discuția)
Reziliere pact comisoriu mihaipaul mihaipaul Conform unui contract de achizitie vanzatorul trebuia sa-mi puna la dispozitie anumite cantitati si sortimente de marfa la datele prevazute in anexele la ... (vezi toată discuția)