avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se mai poate ataca in instanta decizia de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se mai poate ataca in instanta decizia de concediere,daca termenul de 30 de zile a expirat?

Buna ziua! Am fost” concediat” in baza art.79,Din Legea 53/2003 Fara ca eu sa cer o demisie si nici nu am semnat asa ceva.Contractul a fost desfacut in data de 20.07.2009,iar decizia am primito in data de 03.08.2009.In decizi scrie ca”poate fi contestata in termen de 30 zile la tribunalul pe raza caruia se afla societatea”(eu sunt din alt judet).Am trimis toate actele necesare chemarii in instanta a fostului patron catre tribunalul respectiv prin posta,dar din cauza protestelor magistratilor,este posibil ca termenul sa fi expirat(nu am primit confirmarea primirii de la posta).Ce sanse mai am in acest caz tinand cont ca nu mi-am mai primit salarile din luna martie,nu am semnat niciodata un stat de plata la acest patron ,iar cei de la ITM spun ca toate statele de plata au fost depuse la zi si semnate.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:15, 10 Octombrie 2009
Si mai trebuie sa stiti ca termenul de 30 de zile in care puteti contesta decizia se calculeaza de la data comunicarii deciziei, adica de la data la care dvs. ati semnat de primire, adica 3.10. Mai aveti timp chiar si pentru o noua contestatie, daca aveti dubii ca cea initiala nu cuprinde tot ceea ce trebuie sau tot ceea ce va doreati.
smeagull, decizia a primit-o in data de 03.08.2009 ;)
ups!, asa este, am gresit:sorry: Imi cer scuze!
Totusi, chiar daca s-a depasit termenul de depunere a unei actiuni in instanta exista posibilitatea de a solicita instantei repunerea in termen.
Partea care n-a exercitat o cale de atac sau nu a îndeplinit un act procedural în termenul prevăzut de lege, va trebui, conform art.103 alin.(1) din Codul de procedură civilă, să solicite instanţei repunerea în termen, dovedind că a fost împiedicată printr-o împrejurare mai presus de voinţa sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protestele magistratilor mihai251979 mihai251979 Din cauza protestelor magistratilor , nu am putut contesta decizia de incetare a contractului individual de munca(au trecut cele 30 de zile).Ce pot face in ... (vezi toată discuția)
Atacare hotarare cncd lis95 lis95 Din cate am studiat stiu ca pentru o hotarare emisa de CNCD, cei care doresc sa o atace trebuie sa depuna o actiune, prin procedura contenciosului adminstrativ ... (vezi toată discuția)
Se poate? qwerta qwerta Am 2 intrebari: -La cit timp se succed termenele.care sunt termenele rezonabile conf legii, intr-o cauza in contencios atit timp cit ,,Art. 17. - (1) Cererile ... (vezi toată discuția)