avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Regim TVA pentru facturi extra-comunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Regim TVA pentru facturi extra-comunitare

Am un PFA platiror de TVA (tocmai am depasit plafonul de scutire TVA si m-am inregistart ca platitor). Prestez servicii informatice catre tzari din toata lumea. Nelamurirea mea este in leguatura cu facturile emise pentru clienti din afara spatiului comunitar.

Din cate am inteles, pentru prestari servicii informatice se aplica urmatoarele:

1) Pentru persoana impozabila din UE, care pune la dispozitie un cod valid de TVA verificabil in VIES, -> se emite factura fara TVA
2) Pentru persoana ne-impozabila din UE -> se emite factura cu TVA (se aplica cota TVA din tara clientului). Sumele colectate se transfera prin sistemul M1SS


Nelamuriri

3) Pentru persoane ne-impozabile din afara spatziului comunitar, se aplica TVA?!
4) Pentru persoane impozabile (care pun la dispozitzie cod TVA care incepe cu EU) , se aplica TVA?

Multumesc pentru ajutor!
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
delphi, utilizator

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor tva: obligatie inregistrare in reg. op. intracomunitari gabriel999 gabriel999 Buna Ziua, Din cate am inteles din discutiile pe diverse forumuri, o societate SRL (vanzare de licente IT) care aplica scutirea de TVA conf. art. 152 Cod ... (vezi toată discuția)
Regimul tva la facturile externe intracomunitare alexj alexj SC [b]neplatitoare de TVA[/b] in Romania, [b]inregistrata in ROI in scopuri TVA[/b] doreste sa stie cum se emit facturi externe pentru prestari servicii ... (vezi toată discuția)
Neplatitor tva: livrari servicii ro, ue, non ue gabriel999 gabriel999 Buna ziua, As fi interesat sa clarific urmatoarele trei aspecte legate de vanzarile de servicii IT prin download de pe site, prestate din Romania in tari UE ... (vezi toată discuția)