avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Deși am achitat 2 onorarii, nu am apărător. Mai pot ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Deși am achitat 2 onorarii, nu am apărător. Mai pot să îmi recuperez banii?

Buna ziua. Am un dosar civil și pentru reprezentare am apelat la serviciile unui avocat cu care am incheiat un contract de reprezentare. Dupa ce am platit onorariul, nu mi-a mai raspuns la telefon. Am angajat un alt avocat, cu care am incheiat un nou contract de reprezentare. Dupa ce am platit onoraiul, nu mi-a mai raspuns la telefon. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac? Deși am achitat 2 onorarii, nu am apărător. Mai pot să îmi recuperez banii? Care sunt drepturile clientului: trebuie sa dea banii si atât? Este iun astfel de comportament reprezentativ pentru profesia de avocat? Unde pot să mă adresez?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: OutStanding , utilizator 18:09, 6 Noiembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Ce intelegeti prin nu v-a raspuns la telefon,daca ati sunat de n ori/ zi e posibil sa nu va raspunda,poate era in instanta sau la o intalnire cu alti clienti.Grav era daca nu se prezenta la termen sau daca nu va formula aparari intr-o cauza.Fie ar trebui sa incercati sa va sunati mai rar avocatul si eventual sa comunicati prin alte mijloace mail,mess etc sau chiar aveti ghinion si ati nimerit 2 avocati neseriosi.Succes.
Nu mi-a raspuns la telefon si nu mi-a formulat nici apărări. Nu a raspuns nici la e-mailuri. Nu a raspuns nici la mesaje. Nu sunt o persoana care sa sune pe cineva de n ori pe zi; sun maxim o dată și atât. Aștept să fiu contactată ulterior. Dar toate eforturile mele au mers într-o gaură neagră. Deci, care este modalitatea de reziliere/rezoluțiune a contractului și cum pot să îmi recuperez banii?
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
have, utilizator
Vă multumesc pentru răspuns. Plângerea la decanul baroului îl convinge să îimi restituie onorariul sau atrage doar sancțiuni?
Nu cred ca va puteti recupera banii. Faptul ca va adresati baroului de avocati aproape ca nu inseamna nimic. Timp pierdut. Legislatia din Romania este conceputa sa nu apere clientul, altfel spus nu am auzit ca in bransa avocateasca sa existe comision de succes. Toate celelalte meserii au comision de succes, adica faci treaba si esti recompensat ( ex. brutarul face paine - daca este buna va continua activitatea si va incasa contravaloarea iar daca nu va avea cumparatori va lua o meserie de........

Alte discuții în legătură

Reclamare avocat Dorra78 Dorra78 Exista un termen limita pentru a face o reclamatie unui avocat la barou? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Avocat angajat - onorariul delus cont- nesemnat niciun angajment! monatedys monatedys am angajat telefonic un avocat din Bucuresti , pentru a ma reprezenta in un proces si care pina am depus onorariul in contul sau era ff amabil, iar dupa ... (vezi toată discuția)
Avocatul a tergiversat procesul ani buni iar dosarul cu acte a rămas la el. cum le recuperez, și ce șanse mai am să-mi recâștig casa? dania.is65dec@gmail.com dania.is65dec@gmail.com Unde ma adresez daca aflu acum dupa ani buni ca avocatul nu a facut nimic, DUPA 8 ANI, mai pot interveni cu alta rejudecare?de 26 de ani, ma judec ptr ce e al ... (vezi toată discuția)