avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestație suspendare permis. Consider că au fost ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestație suspendare permis. Consider că au fost mai multe nereguli la întocmirea PV, ce șanse ar avea o plângere contravențională?

Buna ziua,astazi mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei in localitate (ma aflam la 100m de intrarea intr-o localitate) , viteza pe care dansul presupune ca am avut-o este de 109 km/h in localitate , in masina a fost un singur agent ,iar autospeciala cu care se deplasa era in miscare , in cazul acesta pot face contestatie ? Tin sa cred ca aparatul de masurat viteza nu functiona in parametri deoarece imi e foarte putin credibil faptul ca circulam cu 109 km/h in acea portiune de drum , am predat actele domnului politist apoi am fost somat sa m deplasez in urmatoarea intersectie care se afla in interiorul localitatii pentru ca dansul sa poata incheia procesul verbal,deoarece in locul in care am fost surprins de aparatul radar era o curba neavand loc unde sa opresc fara sa stanjenesc circulatia
Daca voi face contestatie impotriva masuratorilor exista riscul ca perioada de suspendare sa se modifice in cazul in care nu voi castiga ?
Pot cere scaderea pedepsei cu sustinerea examenului de redobandire daca in urma cu fix un an permisul de conducere mi-a fost retinut timp de o luna pentru neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: mariuscia , utilizator 21:49, 5 Noiembrie 2017
Țin să precizez incă câteva mici detalii:
In procesul verbal la mențiuni nu am fost lasat / intrebat daca am mențiuni aşa că nu s-a scris nimic , este spațiu gol nici macar ca nu am mențiuni sau ---
Țin să precizez că procesul verbal a fost completat cu ora si minutul in care am fost surprins de aparatul radar chiar daca el a fost intocmit la aprox 3 km si 6-7 minute de mers fața de locul săvârsirii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti face plingere contraventionala, in anumite circumstante ati putea chiar sa cistigati. Pentru motivele invocate de dvs, nu va dau sanse. Insa am sa va povestesc un caz ajuns in faza de apel (adica a fost pierdut in prima instanta, cea de fond). Avocatul celui in cauza isi incepe pledoaria:
"- Onorata instanta am dori sa reanalizati acest dosar din urmatorul motiv: daca va uitati pe primele 7 secunde ...
- Adica cum, ce veniti la mine cu de-astea, ce, nu s-a vizionat filmul la prima instanta ?(spuse scorpia presedinta de sedinta)
- Ba da, doamna, dar dati-mi voie sa va explic.
- Ce sa-mi explicati, alte motive aveti ?
- Daca-mi dati voie, noi nu contestam inregistrarea video, e vorba doar de primele 7 secunde. Pot sa continui ?
- Hmmm, fie, da' scurt.
- In primele 7 secunde din inregistrare viteza aratata de cinemometru (radar) oscileaza intre valori de la 0 km/h, apoi 34 km/h, 152 km/h, 25....Dupa cele 7 secunde inregistrarea arata constant 110 km/h, valoare pe care nu o contestam. Insa clientul meu este consemnat in PV de contraventie a fi circulat cu o valoare inregistrata in acel interval de 7 secunde, in care viteza oscileaza de la o secunda la alta, credem ca aparatul era intr-o faza de autocalibrare initiala. Oricum spunem ca nu poate fi retinuta cu certitudine valoarea trecuta in PV de contraventie,
- Bine, mai aveti altceva ?
- Nu doamna, va rugam sa tineti cont de aspectele pe care le-am precizat anterior. "
Privit din afara tot acest dialog mi s-a parut perdant pentru avocatul si clientul sau. Deja trecuse de instanta de fond, cu aceleasi 7 secunde si verdict de vinovat, permis luat samd.
M-am uitat de curiozitate pe verdictul dat in apel, acesta a fost admis, N-as fi zis dupa tratamentul aplicat de presedinta de sedinta,
Deci, in concluzie, ca sa puteti cistiga,aveti nevoie de:
1. Timp, tot acest proces va dura luni de zile,poate si peste un an, daca ajungeti la apel.
2. Sa va faceti bine temele incepind cu plingerea contraventionala si apoi raspunsul la intimpinare. Cine stie ce descoperiti pe inregistrarea video, avizul metrologic (poate expirat) al radarului, atestatul de operator radar, samd.
3. Daca nu stiti ce inseamna, ori studiati din greu, ori va luati avocat care tine la tavaleala.
4. Daca ajuns cu cititul aici, deja va numarati banii, si va cam coditi, mai bine platiti jumatate din minimul amenzii si asteptati sa va re-luati permisul de la politie.
5. Daca ati trecut de pct. 4 fara sa clipiti, nu disperati, inseamna ca sunteti gata sa luati taurul de coarne la instanta de fond.
6. Daca nu ati convins prima instanta, mai aveti sansa apelului.

Succes !


c0sminvl a scris:
Buna ziua,astazi mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei in localitate (ma aflam la 100m de intrarea intr-o localitate) , viteza pe care dansul presupune ca am avut-o este de 109 km/h in localitate , in masina a fost un singur agent ,iar autospeciala cu care se deplasa era in miscare , in cazul acesta pot face contestatie ?

Puteti face contestatie. Nimeni nu va poate impiedica. Dar nu va bazati ca veti putea anula PV pe motiv ca politistul era singur in masina sau ca autoutilitara era in miscare...
Iata motive de nulitate absoluta a PV

OG 2/2001 ART. 17 Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.

c0sminvl a scris:

Daca voi face contestatie impotriva masuratorilor exista riscul ca perioada de suspendare sa se modifice in cazul in care nu voi castiga ?

NU se poate modfica in sus perioada de suspendare in urma judecarii contestatiei dvs. decat in sensul anularii masurii complemantare.

c0sminvl a scris:

Pot cere scaderea pedepsei cu sustinerea examenului de redobandire daca in urma cu fix un an permisul de conducere mi-a fost retinut timp de o luna pentru neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni ?

NU puteti obtine reducerea perioadei de suspendare la 30 zile.

Art. 221. ROUG 195/2002 - (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducătorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
a) perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit că a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenţa alcoolului;
d) sancţiunea contravenţională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune.
Ultima modificare: Duminică, 5 Noiembrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
buna.eu am contestat de curand o amenda asa ca am studiat din greu.presupun ca e vorba de un radar autovision.el poate masura viteza si din mers si static doar ca in miscare scade viteza autospecialei din viteza masurata si apare un simbol pt modul miscare.daca era in modul static si a masurat viteza in miscare atunci la viteza dv mai adauga si viteza lui ceea ce va da un motiv serios de anulare.eu am platit amenda redusa si apoi am contestat pv.daca aveti mult timp si rabdare aveti dreptul sa contestati si sa cereti filmarea.sunt sanse sa gasiti motive de anulare dupa ce studiati filmarea si maualul aparatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv contraventie circulatie nicusor563 nicusor563 Buna ziua.Am o speta:acum o luna am fost amendat de politia rutiera pentru viteza(103km/h) si mi s-a retinut si permisul de conducere.Am refuzat sa semnez si ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar mobil csat csat Buna ziua, Am fost oprita azi de catre un echipaj de politie cu radar mobil in localitate, avand viteza de 102 km/h (conf.aparat radar) si as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda si suspendare permis adytu99 adytu99 Duna ziua, Am si eu o problema cu politia rutiera Buzau. Saptamana trecuta o ruda de-a mea a fost surprinsa cu viteza de 121Km/h intr-o zona cu limita de ... (vezi toată discuția)