avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima de instalare daca nu m-am angajat din somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima de instalare daca nu m-am angajat din somaj

Daca m-am angajat și nu eram șomer și lucrez la 200 de km fata de domiciliu și am peste un an vechime unde lucrez pot beneficia de prima de instalare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:32, 6 Noiembrie 2017
Art. 75 din Legea nr. 76/2002 prevede că,persoanele înregistrate ca şomeri care se încadrează în muncă într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul ori îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia pot beneficia de o primă de instalare, neimpozabilă, destinată stimulării încadrării în muncă, asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă, şi/sau pentru reîntregirea familiei, după caz.

Asadar, numai cei înregistrați ca șomeri pot beneficia de aceasta prima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primă relocare Fabian PERISOR Fabian PERISOR Bună, sunt angajat și locuiesc cu chirie de un an într-o altă localitate decât cea de domiciliu la 40 km distanță, contractul de muncă este pe o ... (vezi toată discuția)
Detalii referitoare la prima de instalare George 0316 George 0316 Daca am domiciliul stabil in Tulcea , 21 de ani , studii nefinalizate , si nu am beneficiat de somaj (nu am fost inscris la Fortele de Munca niciodata) , pot ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare. Adi Mav Adi Mav Pot sa obtin prima de instalare daca nu am fost înscris la agenția de șomaj înainte de a ma angaja ?? (vezi toată discuția)