avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere stramutare proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere stramutare proces civil

Buna. Va rog frumos,doresc sa stiu si eu daca; la o cerere de stramutare proces civil,pe motiv de banuiala legitima: 1. procesul judecandu-se la tribunal fiind vorba de o contestatie in anulare, cererea de stramutare se depune la curtea de apel? 2. pentru suspendarea procesului pana la solutionarea cererii de stramutare,cautiunea in valoare de 1.000,00 lei,unde se plateste si cand se depune? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: mary6 , utilizator 13:17, 6 Noiembrie 2017
Cererea se depune la curtea de apel. Suma pe care o datoraţi cu titlu de cauţiune se depune, după caz, la Trezoreria Statului, Casa de Economii şi Consemnaţiuni CEC-SA sau la orice altă instituţie bancară pe numele părţii, la dispoziţia instanţei sau după caz a executorului judecătoresc, potrivit legii.
Daca nu v-au comunicat termenul de depunere , trebuie in original sa depuneti chitanta,cu cel putin 5 zile inaintea termenului de judecata
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2017
prepeleac, utilizator
Multumesc frumos de raspunsul prompt si clar. Nu datorez nici o suma, nici unei din parti. Acest dosar avand ca obiect revendicarea mobiliara este in faza judecarii contestatiei in anulare. Iar bunul mobil a carui revendicare se cerea,a fost executat silit ,precum si cheltuielile de judecata prevazute in titlu executoriu au fost platite intr-un alt dosar de contestatie la executarea silita ,fiind vorba de aceiasi speta,executarea silita fiind efectuata in baza sentintei din fond,ramasa definitiva prin respingerea apelului. Deci,este obligatorie aceasta cautiune la cererea de stramutare si suspendare a procesului,atata timp cat nu datorez nimic nimanui?
cautiunea de 1000 lei v-a fost impusa de instanta? in mesaj intrebati unde se depune si cand. Cererea de stramutare e una si cea de suspendare e alta, nu le amestecati. Pt cererea de stramutare se achita 100 lei taxa de timbru si se ataseaza originalul chitantei la cerere.. Suspendarea se poate cere in "contestatia la executare".Daca instanta dispune plata cautiunii va comunica in scris cuntumul acesteia .
Nu a fost dispusa de instanta. Am citit undeva ca pentru suspendarea procesului se depune si o cautiune.Si am mai vazut ca in cererea de stramutare se poate cere si suspendarea procesului . Cel cu contestatia la executare silita este un alt dosar,care a fost respinsa contestatia si suspendarea executarii silite,fiind inaintat apelul,urmand a se da termen.Cu toate acestea,bunul revendicat a fost restituit in urma executarii,si plata cheltuielilor de judecata fiind efectuata odata cu cautiunea in celalt dosar cu executarea.Procesul in dosarul initial ,fiind in faza judecarii de contestatie in anulare,pentru care doresc sa fac cererea de stramutare.Contestatia in anulare sa se judece in alta parte.Aceasta judecata a contestatiei doresc sa o suspend pana la solutionarea cererii de stramutare.Cred ca m-am facut inteleasa acum.
Art. 143 alin. 1 N.C.proc. civ ,,La solicitarea celui interesat ,completul de judecata daca este cazul ,suspendarea judecarii procesului,cu darea unei cautiuni ,in cuantum de 1.000,00 lei.Pentru motive temeinice,suspendarea poate fi dispusa in aceleasi conditii,fara citarea partilor,chiar inainte de primul termen de judecata".

Alte discuții în legătură

Pot solicita un termen de judecata intr-un litigiu pana la solutionarea cererii de stramutare? cristina69 cristina69 Buna ziua, As vrea sa stiu daca intr-un litigiu de munca aflat in apel al carui termen de judecata este fixat ptr. maine si a carui stramutare am solicita-o ... (vezi toată discuția)
Decizie irevocabila - cerere stramutare proces la iccj asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti intr-o problema : -in cazul unei sentinte irevocabile a unui Tribunal din tara , partea nemultumita a cerut ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces marinasimionescu marinasimionescu Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti daca una dintre partile implicate intr-un proces poate solicita stramutarea acestuia intr-o alta localitate, INAINTE DE ... (vezi toată discuția)