gi-jane2 a scris:
Nu exista acte scriese, puteti dovedi pe baza declaratiei celor 2 sau a martorilor.
Inca odata, vreau sa discut serios aceasta situatie cu "directie" catre chestii
juridice, o sa cam vedeti de ce intreb si cu siguranta cred ca
va interesa pe foarte multe persoane.
Ca sa fiu mai inteleasa ce intreb, voi face un
scenariu:
Intr-un apartament cu 4 camere, locuieste o
femeie X si un
barbat Y. Presupunem ca este adevarata afirmatia ca ei sunt intr-o
relatie si atat, iar
barbatul X detine pe numele lui respectivul apartament.
Sper ca cine va raspunde
sa mentioneze si numarul intrebari la care raspunde, ca sa fie mai simplu de citit/analizat si sper foarte mult ca raspunsurile sa fie cat se poate de mult cu "ceva doveditor in spate" si nu sa fie doar niste simple pareri precum "cred ca asa sta situatia".
6. V-ati referit la declaratie
verbala si/sau declaratie
scrisa ?
7. Daca raspunsul la intrebarea 6 este "Declaratie
verbala a persoanei X si a persoanei Y"
atunci chiar are efect juridic ?
8. Ceea ce sustin niste martori verbal/scris despre persoana X si persoana Y, poate avea efect juridic ?
9.1 Daca raspunsul intrebarea 8 este "Da, are efect juridic", atunci intreb, cum este posibil asa ceva ?
9.2 Daca persoana X si-ar striga persoana Y in felul urmator "Ce mai faci,
sotul meu ?", iar ei
NU sunt casatoriti, atunci totul se rezuma la faptul ca folosirea cuvantului
"sot" ramane asa verbal, fara absolut niciun efect juridic/legatura juridic.
Daca cele 2 persoane ar fi casatorite, adica avand un act doveditor, oferita de o institutie abilitata, atunci, evident ca sunt si legaturi juridice intre cele 2 persoane.
Daca totusi, cele 2 persoane nu sunt casatorite, iar o alta persoana/martor ii spune persoanei X urmatoare afirmatie "Tu esti concubina cu persoana Y", asta inseamna ca
automat persoana X si persoana Y sunt in relatie consensuala, adica sa aiba cu adevarat efecte juridice, doar pentru ca a afirmat/declarat o alta persoana acest lucru ?
10. Care este legea/legile care stipuleaza totul despre relatiile consensuale/concubinaj ?
11.1 Care sunt
elementele din lege care duc la stabilirea,
"din oficiu", ca persoana X si persoana Y sunt in relatie consensuala,
chiar daca, de exemplu, ei nu vor declara acest lucru niciodata ?
11.2 Cumva unul din elemente este legat de trecerea unui anumit
numar de ani pentru care se considera ca au fost/sunt in relatie consensuala ?
11.3 Daca raspunsul la intrebarea 11.2 este "Da, este si in functie de timp.", atunci
cati ani trebuie sa treaca ?
11.4 Daca a trecut numarul de ani prevazuti pentru stabilirea, "din oficiu" ca persoana X si persoana Y sunt in relatie consensuala, atunci se declara faptul ca sunt in relatie consensuala de Z ani(si continua) sau ca abia dupa Z ani incepe relatia consensuala ?
11.5 Daca au trecut deja
anii respectivi pentru a se declara ca persoana X si persoana Y sunt in relatie consensuala,
persoana X va avea drepturi la apartamentul persoanei Y ca si cand ar fi fost casatoriti ? Adica, poate chiar sa-si ceara
jumatate din apartament in cazul unei vanzari ?
12. Un exemplu de raspuns, din partea mea, in mod
ironic sau NU, la intrebarea 11.1:
Daca persoana X si persoana Y se
pupa de minim 2-3 ori pe zi si/sau pentru ca stau
minim 7 ore in aceeasi casa, inseamna ca, "din oficiu", cele 2 persoane sunt in relatie consensuala ?
13.1 Daca s-a stabilit "din oficiu"(potrivit legii) ca persoana X si persoana Y sunt in relatie consensuala, atunci care sunt elementele care duc la stabilirea TOT "din oficiu" ca persoana X si persoana Y
NU mai sunt in relatie consensuala ?
13.2 Un exemplu de raspuns, din partea mea, in mod
ironic sau NU, la intrebarea 13.1:
Daca persoana X si persoana Y se
pupa doar 1 data la 3 luni si/sau ca stau
maxim2 ore in aceeasi casa intr-o perioada de 4 luni de zile, inseamna ca, "din oficiu", cele 2 persoane
NU mai sunt in relatie consensuala ?