avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal -fals in inscrisuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal -fals in inscrisuri

Buna ziua,
In data de 19.09 2017 am fost implicat intr-un accident rutier cu autoturismul proprietate personala.Conduceam pe un drum public si un alt autoturism m-a lovit din spate avariindu-mi autoturismul meu( portbagajul infundat circa 60 cm,tripla spate sparta si alte asemenea mici lovituri,iar autoturismul propriu fiind rasturnat in sant),eu pierzandu-mi temporar cunostinta si in urmatoarele ore fiindu-mi afectata memoria.
Dupa un timp am mers amandoi la politie,am dat declaratii,fiecare individual,unde eu am precizat ca nu-mi aduc prea bine aminte cum s-a intamplat,decat ca la un moment dat m-am trezit cu autoturismul in sant,neprecizand ca am fost lovit din spate.
N-am stiut ce a declarat celalalt sofer.
A doua zi,cand mi-am recapatat aproape complet memoria,am realizat ca am fost lovit de celalalt autoturism din spate si am mers la politie sa spun acest lucru,fara sa dau in scris ceva despre aceasta.
A fost chemat si celalalt sofer,care a declarat,in lipsa mea doar el cu politistul,ca el m-a lovit din spate si doreste sa incheie cu mine un ,,amiabil" sa-mi dea asigurarea ca eu sa-mi repar masina.M-a chemat in camera politistul si am fost de acord cu ce mi-a propus celalalt,procedand la punerea in practica a procedurilor de intocmirea dosarului de reparatie.
Am reparat autoturismul,pe baza asigurarii vinovatului si astfel am considerat ca totul s-a incheiat.
Surpriza a fost ca azi 08.11.2017 am fost chemat la politia care a anchetat cazul sa-mi aduca la cunostinta ca mi-au intocmit dosar penal pentru fals in inscrisuri,acesta constand in faptul ca in ziua producerii accidentului eu n-am declarat ca am fost lovit din spate de un alt autoturism si ca a doua zi am mers la politie sa spun ca am fost lovit din spate,fara sa scriu acest lucru,dar celalat sofer a recunoscut.
Eu,pana azi 08.11.2017 n-am cunoscut declaratiile celuilalt sofer,pe motiv ca sunt secrete.
Desigur ca m-am revoltat foarte rau,pastrand decenta cuvenita,intreband pe d-nii politisti cum e posibil sa-mi intocmeasca dosar penal in care sunt,,SUSPECT"de savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri.
De aceea,eu n-am semnat procesul verbal intocmit in fata mea si in care se stipula clar ca eu am comis aceasta infractiune de fals in inscrisuri.
La inceputul intrevederii cu politistii la sediul lor,mi-au cerut sa declar ,in scris ,ceea ce trebuia sa declar a doua zi dupa accident,ceea ce eu am refuzat deoarece acest lucru trebuiau sa mi-l ceara atunci nu acum dupa ce au trecut aproape doua luni de la accident.
Mi-au spus,la sfasitul intrevederii,ca s-a intocmit dosar penal impotriva mea si ca lipseste aceasta declaratie solicitata de d-lor.
Cum oare sa nu fiu foarte suparat,cand eu ma deplasam cu autoturismul proprietate personala pe un drum public,respectand regulile de circulatie,altul ma loveste din spate,recunoscandu-si vina,ca apoi sa ma implice politia intr-un dosar penal,iar celalalt sofer sa nu fie deranjat cu nimic.
Eu consider ca celalalt sofer poate fi acuzat de fals in inscrisuri si declaratii,deoarece in ziua accidentului a spus in scris ca nu m-a lovit in vreun fel,iar a doua zi a declarat tot scris ca m-a lovit si e dispus sa-mi dea asigurarea lui pt repararea autoturismului meu.
Cu respectul cuvenit,va intreb ce pot face,legal,sa scap de aceasta acuzatie ,pe nedrept,si avand mari banuieli de implicare a unor persoane cu interese meschine in aceasta chestiune, in deschiderea acestui dosar penal.
Va multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:17, 10 Noiembrie 2017
La ce se refera banuielile de implicare a unor persoane cu interese meschine? Adica care ar fi motivele sa se intample altceva decat ar fi trebuit sa se intample?
In principiu, daca lucrurile stau asa cum povestiti, aveti nevoie de suportul unui avocat, ca sa desluseasca despre ce este vorba in povestea dvs.

NU trebuie sa va mai spun ca din sant, dupa ce ati fost lovit si vatamat, trebuia sa sunati la 112. Acum toata lumea se gandeste ca ati avut ceva de ascuns, ca poate ati baut ceva si asa mai departe (nu spun ca ati facut asa, insa ati dat de banuit ca ati incercat sa aranjati ceva).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima TraianValer TraianValer In decenbrie 2012 am fost implicat intr-un accident rutier pe raza comunei Afumati Celalalt sofer implicat in accident a chemat Politia rutiera si salvarea ... (vezi toată discuția)
Rca - reparatii masina fara polita de asigurare de la asigurat? mariamihalache mariamihalache Am avut un accident fara victime, dar nu am fost vinovat. Pentru ca nu m-am inteles cu celalalt sofer, care era vinovat, am fost la prima unitate de politie si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in data de 12.12.2020 am avut un accident rutier, ... SPaul95 SPaul95 Buna ziua, in data de 12.12.2020 am avut un accident rutier, eu am fost vinovat deoarece am lovit din spate, celalalt sofer a chemat politia si salvarea doar ... (vezi toată discuția)