avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... termen repartitie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

termen repartitie somaj

daca azi semneaza contractul si-l transmit in rvs, unui viitor angajat contractul cu incepere in 01.12.2017 iar eu il trimit la somaj cu documentele necesare repartitiei, salariatul este intors ca trebuia sa fac acest lucru cu 5 zile inainte; au dreptul sa faca acest lucru? din pct de vedere al codului muncii este legal
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:24, 21 Noiembrie 2017
Nu Codul Muncii prevede asa ceva , ci Legea 76/2002. Astfel:

Legea 76/2002
art.10
(1) Angajatorii au obligația să comunice agențiilor pentru ocuparea forței de muncă județene, respectiv a municipiului București, denumite în continuare agenții pentru ocuparea forței de muncă, în căror rază își au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

(2) Furnizorii de servicii de ocupare acreditați au obligația de a comunica lunar agențiilor pentru ocuparea forței de muncă în a căror rază își au sediul date privind numărul șomerilor mediați și încadrați în muncă.

(3) Angajatorii au obligația să comunice agențiilor pentru ocuparea forței de muncă teritoriale, ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate potrivit alin. (1), în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condițiile legii.


Repartitia se ia numai pentru persoanele inregistrate deja la AJOFM.
pai si cum beneficiaza de prima de activare daca nu isi ia repartitie?
Somerii inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj, in situatia in care se angajeaza cu norma intreaga, pentru o perioada mai mare de 3 luni, ulterior datei inregistrarii la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, beneficiaza de o prima de activare.

Pentru acordarea primei de activare se depun urmatoarele acte :
a) cerere conform modelului prezentat în anexa nr. 32 la HG 174/2002;
b) actul în baza căruia au fost încadrate în muncă, în copie, sau dovada încadrării în muncă printr-un act eliberat de angajator, care să ateste încadrarea în muncă conform art. 73^2 din lege, pe suport hârtie sau în format electronic cu semnătură electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat;
c) angajament pentru respectarea art. 73^3 din lege, conform modelului prevăzut în anexa nr. 33, care constituie titlu executoriu, potrivit legii;
d) declarație pe propria răspundere a angajatorului din care să rezulte că în ultimele 12 luni acesta nu a mai fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoana respectivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

situatie repartitia somaj ionela11 ionela11 Buna seara, Va rog sa ma ajutati in ce situatie este necesara obtinerea repartitiei de la AJOFM la angajarea unei persoane, care este baza legala si cui ... (vezi toată discuția)
Conventie cu ajofm vanatorul vanatorul Buna ziua, In urma cu o luna am angajat o persoana de peste 45 ani, care era inregistrata la ajofm in cautare de loc de munca, dar nu am avut repartitie de la ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru somaj suciugeorgeta suciugeorgeta Daca un angajator doreste sa angajeze o persoana din data de 28.11.2016 care in prezent este in somaj,pana pe 27.11.2016,si aceasta persoana spune ca i s-a ... (vezi toată discuția)