avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vechiul cod de procedura civila, noul cod de procedura ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Vechiul cod de procedura civila, noul cod de procedura civila, taxe, căi de atac, comunicare

Vechiul cod de procedura civila, noul cod de procedura civila, comunicare, căi de atac, taxe.


Am pe rol o cauză (contestație în anulare) înregistrată în 2015

Întrebări: ce se aplică după noul-cod-de-procedura-civila și ce se aplică după vechiul cod de procedura civila!?



A. S-a amânat potrivit noului cod de procedura civila, respectiv potrivit art. 396 alin. 2 C.proc.civ., datorită faptului că am depus o cerere de recuzare

B. Recuzarea se formulează potrivit noului sau vechiului cod de procedura civila!?

C. A sunat grefiera de ședință și a zis ca trebuie să plătesc 4 RON pentru cererea de recuzare sub sancţiunea anularii cererii.

C1. . Nota telefonica se considera comunicare!? Unde scrie în vechiul cod de procedura civila că nota telefonică se considera comunicare!? Rog articol, temei juridic în acest sens.

C.2 ce să înțeleg din asta!? .. Deci, concluzii : vă suna grefiera de ședință pe noul cod și va spune pe noul cod ca trebuie să plătesc după vechiul cod o taxă de 4 lei pentru cererea de recuzare făcută după noul cod, ce se referă doar la chestiuni săvârșite după noul cod!?

Am înțeles bine!?

D. Deci, la ce se aplică vechiul cod de procedura civila!? La, taxe, la cai de atac, la comunicare!? Si atunci, de ce se amana potrivit noului cod de procedura civila și soluția amânării se pune la dispoziția partilor prin grefa instanţei, tot potrivit noului cod de procedura civila!?

Va mulțumesc anticipat pentru ajutor și răspunsuri.

Alte discuții în legătură

Instanþa a aplicat apãrãtorului trei amenzi în aceeaºi ºedinþã. potrivit cãrui cpc se face cerere de reexaminare? dumi1 dumi1 - judecatorul a dat avocatului nu mai putin de 3 amenzi in aceeasi sedinta. motivul - avocatul a cerut sa se consemneze de catre grefier ad literam ... (vezi toată discuția)
Casare hotarare judecatoreasca definitiva ilegala Krissia . Krissia . 1.Cum se poate casa o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila data intr-un proces civil, cu incalcarea legii, a procedurii civile si a dreptului la ... (vezi toată discuția)
De la ce data incepe sa curga perimarea dosarului civil ? oanaportar oanaportar Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: - un dosar penal s-a dat in pronuntare la data de 20.02.2018, - hotararea /Apel s-a pronuntat la data de 06.03.2018 - ... (vezi toată discuția)