avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... MINORI INFRACTORI
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

MINORI INFRACTORI

buna ziua, in urma cu exact 1 luna fata mea in varsta de 10 ani a fost pacalita sub diferite pretexte sa primeasca in casa, 2 cunostinte, vecine de bloc si cu un anturaj dubios; sunt surori vitrege, una are 14 si cealalta 12 ani. provin dintr-o familie dezorganizata (locuiesc numai cu mama). odata intrate in apartament au distras atentia fetei noastre si au sustras o suma de bani si alte bunuri.
am depus plangere (la politie) de cercetare penala pentru infractiunea de furt calificat, si a doua zi mama fetelor a recunoscut fapta odraslelor si a returnat suma respectiva de bani, si plangand ma roaga sa imi retrag plangerea facuta....!? la politie am refuzat acest lucru pentru ca mi se sugera sa dau o declaratie cum ca imi retrag plangerea facuta deoarece "am gasit in casa banii declarati furati".
Problema mea este: ce se intampla in continuare cu plangerea depusa?
cum pot sa imi protejez familia de eventualele razbunari(dupa cateva zile de la eveniment, am observat ca in fata scarii noastre aceleasi individe stationeaza intimidant, lucru ce se repeta)
interesandu-ma la colocatari, am aflat ca respectivele sub diferite pretexte de bunavointa acosteaza persoane varstnice si le "ajuta" la diferite mici servicii !!?
la apelarea politiei in legatura cu comportamentul lor, am primit raspuns ca nu li se poate interzice nici macar verbal sa nu frecventeze diferite locuri(dar vad ca (sic) codul penal spune altceva)
in cazul in care sectia respectiva nu doreste sa se implice in acest caz, unde pot depune plangere?
si cum pot sa imi protejez familia pe viitor... rasfoind codul penal, vad ca vor scapa cu mustrare
ajuta cu ceva daca cer audienta la comandantul sectiei de politie?
va multumesc si astept parerile dvs
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:11, 9 Octombrie 2009
Incercati sesizare/audienta la conducerea sectiei de politie,pentru a atentiona persistenta comportamentului persoanelor acuizate impotriva intereselor dvs si membrilor dvs de familie,dar fara probe este greu de probat
Categoric politia nu poate ,fara hotararea instantei ,sa impuna interzicerea frecventarii diferitelor locuri,unde partile inteleg sa-si gaseasca "clientii"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune pe strada - plangere penala onna onna Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea unei probleme. In cursul zilei de ieri 01.08 am fost agresati (eu si prietenul meu) de un individ, norocul a ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere politie SorinClaudiu SorinClaudiu Buna ziua!  In 18 martie 2011 am primit un colet in care trebuia sa primesc un telefon mobil, achizitionat de la un anume individ de pe internet, iar in ... (vezi toată discuția)
Masina vandalizata - autor cunoscut adina.gauliuc adina.gauliuc buna ziua, in data de 6 spre 7 ianuarie masina mi-a fost vandalizata in parcare, geamuri sparte, far,parbriz ciobit. am depus plangere la politie, am mers la ... (vezi toată discuția)