avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de handicap/ pensie de boala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de handicap/ pensie de boala

La inceputul anului 2017 am fost pensionata pe caz de boala ( fara drept de munca) ptr urmatorii doi Ani. La sf lunii octombrie 2017 am avut comisie ptr revizuirea dosarului de handicap. Mi s a respins pe motiv CA nu coresnpund normelor. Intrebare MEA : atata timp cat beenficiez de pensie de boala automat nu merge inainte si ajutorul de handicap? Avand in vedere CA la mine este si fara drept de munca si iau 520 lei ,exact CA si o alta femeie care are acceasi boala are pensie cu drept de munca juma de Norma si primeste tot 520. Avand si Mai putin ani de munca decat mine
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:18, 12 Noiembrie 2017
Handicapat a scris:

Intrebare MEA : atata timp cat beenficiez de pensie de boala automat nu merge inainte si ajutorul de handicap?

Nu. Sunt criterii de evaluare diferite și separate.
Invaliditatea și Handicapul nu sunt sinonime, și nu se confundă între ele.
Pentru handicap trebuie să fiți evaluat de Comisia din cadrul DGASPC - PERSOANE VÂRSTNICE CU HANDICAP.
Dacă până acum ați avut Indemnizație de handicap, și vi s-a respins, ceva s-a întâmplat.
Cel mai probabil nu ați depus la dosar acte medicale doveditoare recente, chiar și în copie xerox.
Dacă ați mers din start pe principiul că «oricum merge automat și handicapul», ați greșit.
Am pus la dosar absolut toate analizele facute de la anteriorul termen incoace, inclusiv decizia de pensionare. Cineva de la Bucuresti mi a spus CA atata timp ai pensia automut vei primi si ajutorul de handicap. Vreau sa stiu daca are rost say fac contestatie sau nu. Ideea CA din analizele facute rezulta CA nu a inaintat cancerul dupa masectomie
Aveți dreptul să contestați la Tribunal la Instanța de contencios administrativ.
Nu vă poate nimeni estima șansele de câștig.
Trebuie să motivați contestația în fapt și în drept, și să depuneți probele medicale existente la dosar.
Ultima modificare: Duminică, 12 Noiembrie 2017
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar respins pensie handicap Gabisandu1 Gabisandu1 Buna ziua. Mama mea are 55 de ani si este pensionata. A fost operata/protezata la ambele solduri. Medicul care a operat-o a indrumat-o sa aplice pentru pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala BODROS GHEORGHE BODROS GHEORGHE buna ziua sotia mea a fost diagnosticata cu noduli,in plamanul drept,si silicoza gradul 1,datorata mediului,in care a lucrat ,respectiv turnatorie fonta 20 de ... (vezi toată discuția)