avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot face în situația în care copiii mei, în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot face în situația în care copiii mei, în vârstă de 11 și 13 ani, nu vor să meargă în vacanță la tatăl lor?

Buna ziua!acum 5 ani am obtinut custodia copiilor si tatal copiilor are dreptul la o luna in vara sa stea cu ei.eu cu copii locuiesc in spanoa iar tatal lor in belgia ,el o data pe an vine in tara dar pana anul acesta nu a cerut copii.nu are relarie cu copii ,suna de cel mult4 ori pe an nu plateste pensia alimentara si nu se intereseaza de viata copiilor cu toate ca eu i-am oferit nr de tel al copiilor pt a putea vb.cu ei.problema este ca,copiii nu vor sa mearga la el nu ,nu am cum sa ii conving (baiatu de a spus ca daca il oblig sa mearga la tatal sau o sa fuga de la el).Acum cum eu tot i-am cerut pensia alimentara a spus ca o sa mearga in tara pt.a ma denunta ca nu ii duc copii in vara ca sa tea cu el.ce pot face in situatia aceasta??nu vreau sa obig copii dar nu vrau sa patesc nici eu nimic pentru ca ei nu vor .cum sa fac sa fie bine??va multumesc tuturor ce imi pot da un sfat
Ultima modificare: Duminică, 12 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
,,Tu vezi-ti de treaba ta...și lasă-ma pe mine în pace... când o să știe și ei că sunt tatăl lor atunci o să schimbăm situația... atâta timp cât nu dă 2 bani pe mine...eu am obosit să mă rog de ei!poate când vor crește...o să discutăm altfel.............''
Acesta e unu din mesajele care tatal copiilor mia trimis .si dup-aia imi trimite ca ma da in judecata.
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
Ca sa va dea in judecata, primul lucru e ca dansul sa dovedeasca ca a venit la data indicata in hotarare si la locul respectiv iar dvs nu ati adus copiii sau v-ati opus plecarii lor. Aveti grija sa nu faceti niciuna din astea. Daca copiii trebuie sa stea o luna cu el in Romania, rezulta ca omul trebuie sa aiba concediu pe acea perioada, sau are dreptul si de a pleca din tara cu copiii?
Nu,nu are dreptul de a pleca cu copii .da,dar ca el sa fie in aeroport in ziua exacta trebuie sa ma sune sa imi spuna ca in ziua respectiva merge la aeroport ,eu nu pot pleca cu copii din spania fara ca el sa ma anunte,nu?

Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
Depinde daca el trebuie sa preia copiii din Romania de la o anumita adresa sau cum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort pricopimaya pricopimaya ce drepturi am in caz de divort in 2007 am plecat cu actualul sot in italia pe atunci nu eram casatoriti,fiecare salar il trimiteam acasa sa renovam casa unde ... (vezi toată discuția)
Tatal nu isi viziteaza copilul Alexandrabichito Alexandrabichito Buna ziua ma numesc Alexandra sunt divortata de doi ani am un baietel de 5 ani care mi-a fost incredintat mie.tatal nu sa interesat de copil nu a platit pensia ... (vezi toată discuția)
Calatorie cu fetita in strainatate..pot face copilului pasaport chiar dak tatal nu este in tara? bicuta408 bicuta408 Buna ziua,sunti divortata din 2006 iar fetita de 6 ani imi este data in custodie.Tatal nu participa in mod direct la cresterea ei..nu mi-a platit pensia ... (vezi toată discuția)