avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sentință penală greșită?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sentință penală greșită?

Buna ziua. In luna martie a acestui an a fost primita o sentinta de 8 luni inchisoare fata de care s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei pe o perioada de 2 ani. Acum am aflat ca ,PROBABIL, a fost gresita sentinta, in sensul ca apare la inceput ca : "instanta dispune condamnarea la pedeapsa de 8 luni..... In baza art 83 va dispune amanarea aplicarii pedepsei".
E corect asa: dispune condamnarea sau ar fi trebuit scris ca stabileste pedeapsa?
In cazul in care ar fi gresita, se mai poate face ceva acum pt remedierea situatiei?
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Nu este gresit.
Instanta a stabilit care este pedeapsa si apoi a stabilit si modalitatea de executare prin amanarea aplicarii pedepsei - daca nu se respecta dispozitiile instantei pentru acea perioada de 2 ani, se va dispune revocarea acestei amanari si se poate ajunge chiar la executarea in regim de detentie.
In primul rand nu aveati interes sa remediati ceva decat daca va ajuta, chiar daca ar fi fost gresit dar nu este gresit.
In al doilea rand daca era o greseala va taxa parchetul si primeati o individualizare a pedepsei mai grea.
Aurel Fleancu a scris:

Nu este gresit.
Instanta a stabilit care este pedeapsa si apoi a stabilit si modalitatea de executare prin amanarea aplicarii pedepsei - daca nu se respecta dispozitiile instantei pentru acea perioada de 2 ani, se va dispune revocarea acestei amanari si se poate ajunge chiar la executarea in regim de detentie.

Daca s-a ales situatia amanarii aplicarii pedepsei, in mod normal nu e condamnare, nu? Si in cazul asta nu ar fi trebuit sa se stabileasca o pedeapsa, nu sa ma condamne la 8 luni ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca s-a ales situatia amanarii aplicarii pedepsei, in mod normal nu e condamnare, nu? Si in cazul asta nu ar fi trebuit sa se stabileasca o pedeapsa, nu sa ma condamne la 8 luni ?

Aveti dreptate intru totul.
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Va multumesc. As mai putea face ceva acum,dupa atatea luni?

Alte discuții în legătură

Fapta savarsita in perioada de probațiune a amanarii aplicarii ... Marin ionescu2 Marin ionescu2 Fapta savarsita in perioada de probațiune a amanarii aplicarii pedepsei de 9 puni,pentru care sa dat amenda penala,va revoca cele 9 luni și se vor executa ... (vezi toată discuția)
Înscriere cazier judiciar tiramysu80 tiramysu80 Bună ziua, dacă am avut o sentință definitivă de un an închisoare amânată in favoarea la 2 ani de incercare in 2018 ( a trecut un an de la sentința ... (vezi toată discuția)
Accident cu alcoolemie de 1.10 brutus92 brutus92 salut.am avut si eu un accident in februarie 2014 si tocmai acum in ianuarie 2015 am procesu;.Am avut alcoolemie in sange 1.10,nu am avut victime nu am avut ... (vezi toată discuția)