avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contributii unitate neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contributii unitate neplatite

Buna,

care sunt implicatiile pentru un angajat in cazul in care angajatorul sau nu plateste la timp contributiile aferente (sanatate, CAS, somaj, etc)?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 23:12, 21 Octombrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Ati scris "nu plateste la timp". Pana la urma, le plateste?

Daca nu retine si achita CAS, angajatul nu va beneficia de pensie pentru perioadele respective.
Implicatiile in privinta neachitarii CASS si a somajului vi le vor explica ceilalti colegi.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Buna,
da, de platit contributiile se vor plati...cel putin asa sper, nu este vorba de rea vointa din partea societatii, ci de faptul ca firma trece printr-o perioada financiara mai dificila si platile se fac foarte restrictionat.

Sunt curioasa mai mult de implicatiile directe pentru mine ca angajat care in viitor urmeaza sa isi schimbe locul de munca, si sa plece din actuala societate care nu si-a achitat inca contributiile,

Multumesc,
Puteti sa plecati fara frica. Contributiile restante se vor plati indiferent daca mai sunteti sau nu salariata la firma respectiva.
Ca sa va convingeti mai tarziu ca s-a platit cas-ul, solicitati o adeverinta de stagiu de la Casa de pensii.
La momentul acesta, nu puteti beneficia de spitalizare fiindca nu s-a platit cass si nici de somaj daca nu s-a platit cotrib.la somaj. Nu e de gluma :acute:
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Contributii sociale retinute de la angajati si utilizate in alte scopuri alex68 alex68 Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie. Firma la care lucrez se afla in executare silita de catre ANAF de un an de zile (poate ... (vezi toată discuția)
Insarcinata, contributiile neplatite de catre firma ana_anisoara ana_anisoara Sunt insarcinata in 3 luni si angajata cu contract de munca norma intreaga -perioada nedeterminata din luna iulie 2009 dar firma nu a mai platit contributiile ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti daca angajatorul poate sa plateasca un concediu medical suportat din FNUASS in momentul in care incaseaza banii de la casa?am fost in cm ... (vezi toată discuția)