avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

Cat poate sa stea un civil in concediu medical?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:05, 13 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 158/2005
art.13
(1) Durata de acordare a indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă este de cel mult 183 de zile în interval de un an, socotită din prima zi de îmbolnăvire.

(2) Începând cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de către medicul specialist până la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurărilor sociale.

(3) Durata de acordare a concediului și a indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă este mai mare în cazul unor boli speciale și se diferențiază după cum urmează:
a) un an, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză pulmonară și unele boli cardiovasculare, stabilite de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, denumită în continuare CNAS, cu acordul Ministerului Sănătății;
b) un an, cu drept de prelungire până la un an și 6 luni de către medicul expert al asigurărilor sociale, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză meningeală, peritoneală și urogenitală, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA și neoplazii, în funcție de stadiul bolii;
c) un an și 6 luni, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză pulmonară operată și osteoarticulară;
d) 6 luni, cu posibilitatea de prelungire până la maximum un an, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru alte forme de tuberculoză extrapulmonară, cu avizul medicului expert al asigurărilor sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata maxima a concediului medical firedeaths firedeaths Care este durata concediului medical maxima ?(90,180zile) (vezi toată discuția)
Concediul medical Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Ce durata poate avea un concediu medical pentru o boala neoplazica? (vezi toată discuția)
Perioada concediu medical puiutt puiutt Care este perioada maxima de concediu medical in cazul unei luxatii de umar? (vezi toată discuția)